Donaris 930 x 122

cale ferată

Lucrări de 135 milioane euro pe calea ferată spre Pitești pentru trenurile cu hidrogen

Lucrări de 135 milioane euro pe calea ferată spre Pitești pentru trenurile cu hidrogen

Citiți și: Argeș: Modernizare absolut necesară în infrastructură: Investiție de 16.400.00 de €!

Regionala București a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA lansează lucrări pe două tronsoane însumând 85 km din calea ferată spre Pitești, anunță Club Feroviar. Pe aici vor circula trenuri cu hidrogen cumpărate cu bani din PNRR.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Lucrări de înlocuire la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii (preț inclus materiale, manoperă) fară utilaje grele de cale”. Valoarea totală estimată a contractului (lucrări de tip Quick Wins) este de 663.614.246,82 lei, echivalentul a peste 135 de milioane de euro.

Citiți și: Ce s-a descoperit la Gara Sud Pitești. De necrezut!

Se vor face înlocuiri de șină, aparate de cale montate pe traverse de beton, piese pentru aparate de cale, JIL-uri, cupoane de tranziție, traverse normale și speciale din lemn pentru aparate de cale și poduri, contrașine pod, platelaj metalic ambutisat și neambutisat pentru poduri, traverse de beton complet echipate, dale elastice pentru treceri la nivel, material mărunt, piatră spartă, realizarea căii fară joante și înglobarea aparatelor de cale în C.F.J.

Procedura de achiziție este împărțită în două loturi, după cum urmează:

Linia 101 București – Pitești, tronson Chitila-Ciocănești fir II și Ciocănești – Titu fir I și II de la km 10+600 la km 49+780, linii curente și directe și linii din stații ( primiri expedieri, rest linii)
Valoarea estimată fără TVA:289.259.878,46 lei

Linia 101 București – Pitești, tronson Titu-Călinești-Golești Fir I și II de la km 49+980 la km 95+000, linii curente și directe și linii din stații (primiri expedieri, rest linii)
Valoarea estimată fără TVA:374.354.368,36 lei.

Cealaltă porțiune din calea ferată București-Pitești (Călinești-Pitești) a fost scoasă recent la licitație de Regionala Craiova.

555×222 grota rece

Comentarii

2 comentarii

  • Celu spune:

    Ce e alea bă, trene cu pitrocel?

  • alo spune:

    noi stam la bariera manuala in 2022 si ei viseaza tren cu hidrogen, vai mama noastra

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90