NOR CURIER 930X122

amenzi

MĂSURĂ EXTREMĂ. CINE NU PLĂTEȘTE FACE ÎNCHISOARE

Măsură extremă. Cine nu plătește face închisoare. Un deputat propune înăsprirea legislației contravențiilor.

Citiți și: Atenție șoferi! Se dau amenzi și în aceste locuri!

Potrivit propunerii, în cazul în care nu plătește o amendă în cel mult 90 de zile și nici nu se prezintă ulterior să presteze muncă în folosul comunității (așa cum prevede legea acum), contravenientul va face închisoare.

Textul integral al propunerii legislative poate fi citit AICI. Inițiatorul nu precizează perioada de pușcărie pe care ar urma să o riște un astfel de contravenient.

Citiți și: Angajatori amendați de ITM cu peste 157.000 €: Viețile angajaților, în pericol

În expunerea de motive, parlamentarul spune că actuala legislație (Ordonanța Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor) nu dă rezultate și că determină cheltuieli mari și inutile din partea autorităților în încercarea de recuperare de la contravenienți a sumelor din amenzile neachitate. Expunerea de motive poate fi citită AICI.

Pentru a deveni lege, propunerea trebuie votată favorabil în Senat (unde se află acum) și mai apoi în Camera Deputaților, Cameră decizională.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90