NOR CURIER 930X122

guvern

MĂSURĂ NEAȘTEPTATĂ LA ACORDAREA VOUCHERELOR DE VACANȚĂ

Măsură neașteptată la acordarea voucherelor de vacanță. Guvernul ar urma să înghețe valoarea vaucherelor de vacanță pe care le primesc salariații din sistemul public. Nu pentru un singur an, ci pentru următorii doi ani.

Citiți și: Vouchere de 1.900 de euro în 2024! 

Pentru perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2020, valoarea unui voucher de vacanță ar urma să rămână la 1.450 de lei, așa cum este în prezent.

Motivul invocat de guvernanți: obligația de a nu depăși 3% din PIB cu cheltuielile bugetare.

Citiți și: Se dau tichete cadou!

Măsura înghețării ar putea fi decisă de Guvern printr-o Ordonanță de Urgență, în ședința sa de vineri, 7 decembrie 2018. AICI poate fi consultat proiectul ordonanței.

Voucherele de vacanță pot fi folosite numai în hotelurile şi pensiunile din România şi asigură cazarea, masa, transportul și tratamentele în staţiunile balneare şi serviciile suplimentare oferite de unităţile de cazare, precum şi alte servicii incluse în pachetul turistic achiziţionat de beneficiar.

Total injust, de vouchere de vacanță beneficiază doar salariații de la stat, angajații din mediul privat NU. Un proiect care își propune ca, măcar pe viitor, să facă dreptate a fost inițiat de un deputat al Puterii. Potrivit propunerii, de voucherele de vacanță ar trebui să beneficieze și angajații din mediul privat, nu doar salariații de la stat, atât unii, cât și alții, în limita unui plafon al venitului salarial.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90