930×122 CAPRA 5

amenzi

Motocicliștii ar putea scăpa de obligația de a avea trusă medicală, triunghi reflectorizant și extinctor

Motocicliștii ar putea scăpa de obligația de a avea trusă medicală, triunghi reflectorizant și extinctor

Citiți și: Conducătorii auto, sancțiune dură pentru această manevră! Cod Rutier actualizat

Conform avocat.net, Codul Rutier urmează să fie modificat, potrivit unui proiect de lege pus în dezbaterea senatorilor, astfel încât cei ce folosesc mopede, scutere sau motociclete să nu mai fie obligați, așa cum e acum, să aibă asupra lor trusă medicală de prim ajutor, două triunghiuri reflectorizante și un stingător de incendiu.

Este vorba, mai exact, de eliminarea unei obligații pe care o au acum conducătorii de mopede, scutere sau motociclete.

Citiți și: Argeș. Zeci de filtre ale Poliției! Sute de amenzi, permise reținute!

Excepția de la deținerea celor amintite se va aplica, potrivit proiectului, în cazul vehiculelor din categoriile AM, A1, A2 și A. Categoria AM este cea a mopedelor a căror viteză maximă prin construcție este mai mare de 25 km/h, dar nu depășește 45 km/h, categoria A1 – motociclete cu cilindree maximă de 125 cmc, cu puterea maximă de 11 kW sau tricicluri cu motor cu puterea maximă de 15 kW, categoria A2 – motociclete cu puterea maximă de 35 kW și categoria A – motociclete cu sau fără ataș și tricicluri cu motor cu puterea de peste 15 kW.

Sursă: avocat.net

Foto: descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90