930×122 CAPRA 5

alimente

Noi produse alimentare vor fi comercializate și în România! Ai mânca așa ceva?

Noi produse alimentare vor fi comercializate și în România! Ai mânca așa ceva?

Citiți și: Cele mai mari scumpiri! Pentru ce plătim cel mai mult la magazin

Alimentele pe bază de insecte vor ajunge, în curând, și pe piața din România. Batoanele, pâinea sau dulciurile pe bază de insecte vor fi o realitate pe mesele românilor care vor să încerce ceva nou, notează Gândul.

Comisia Europeană a aprobat deja trei insecte ce pot fi consumate în siguranță de către oameni, iar pentru a stimula afaerile acestui sector, CE oferă și fonduri europene.

Citiți și: Anunț de ultim moment: prețurile acestor alimente au fost decise

Insectele conțin vitamine, proteine, minerale și grăsimi

Experții recomandă consumul de insecte pentru că sunt hrănitoare, sănătoase, au un conținut ridicat de proteine, vitamine și minerale. Analizele au demonstrat, deja, că lăcusta, greierele și viermele de făină sunt o sursă extraordinară de proteine și vitamine.

Peste 2 miliarde de oameni mănâncă zilnic aproximativ 2.000 de specii de insecte.

Alimentele de lux deja aprobate au început să apară în magazinele din România, congelate, uscate sau sub formă de pudră.

100 de grame de făină de greiere se vând cu 96 de lei. Ea poate fi amestecată cu făina normală și este potrivită pentru prepararea fursecurilor, prăjiturilor sau a pâinii.

Insectele sunt prelucrate la fabricile de procesare și fermele specializate de insecte din străinătate.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90