930X122 MAIA

amenzi

O nouă amendă pentru şoferi. Dacă pietonul este obligat să se strecoare, te-ai „ars”

Noi amenzi pentru șoferi. În această lună a fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, care prevede anumite completări ale articolelor din capitolul VI care reglementează pedepsele aplicate.

Citiți și: Argeș: Firmă amendată cu 10.000 de lei pentru nereguli silvice

După punctul 23 de la alineatul (1) al articolului 102, se introduce un nou punct, punctul 231, care va avea următorul cuprins: „nerespectarea interdicţiei privind ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate atunci când nu este asigurată lăţimea minimă de cel puţin un metru a trotuarului lăsat la dispoziţia pietonilor„.

După punctul 10 al literei d) de la alineatul (1) al articolului 108 se introduce un nou punct, punctul 101 care va avea următorul cuprins: „nerespectarea interdicţiei privind ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate, atunci când nu este asigurată lăţimea minimă de cel puţin un metru a trotuarului lăsat la dispoziţia pietonilor”.

Citiți și: Puteri sporite pentru polițiștii locali! Vor putea amenda și cu 2.900 de lei!

Această încadrare a faptei prevede o sancţiune de 6 puncte de penalizare. Sancţiunea pentru această încălcare a regulilor este încadrată în clasa a IV-a de sancţiuni care pervede între 9 şi 20 de puncte de amendă.

Clasele de sancţiuni sunt:

-clasa I: 2/3 puncte-amendă;

-clasa a II-a: 4/5 puncte-amendă;

-clasa a III-a: 6 -8 puncte-amendă;

-clasa a IV-a: 9 – 20 de puncte-amendă;

-clasa a V-a: 21- 100 de puncte-amendă.

Ca această propunere legislativă să intre în vigoare, trebuie adoptată de Parlament, promulgată de şeful statului şi apoi publicată în Monitorul Oficial.

(Foto: descriptiv)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

570 X 90 POSADA 3