Donaris 930 x 122

gradina zoologica

OAIA ESTE PROASTĂ? MAI GÂNDIȚI-VĂ!

Există percepția generală că oile sunt proaste. Oare? Continuând demersul de prezentare a animalelor pe care le are în custodie, conducerea Grădinii Zoologice din Pitești ne spune că „o oaie poate să memoreze feţele a 50 de alte oi pentru o perioadă de doi ani!”.

Citiți și: Pitești. Veste bună pentru părinți și copii! E GRATUIT!

De asemenea, „dacă sunt puse cu picioarele în sus, oile nu pot reveni singure cu picioarele pe pământ din acea poziţie”, iar în prezent există aproximativ 1 miliard de oi pe planetă, împărţite în aproximativ 900 de rase, cele mai multe găsindu-se în China.

Alte lucruri interesante: în primii ani de viaţă, vârsta oilor se poate determina după dinţii din faţă denumiţi şi “dinţi de lapte”care se schimbă complet în jurul vârstei de 4 ani. Când ajung la maturitate, oile au 32 de dinţi. Oile au un câmp vizual de 300 de grade, ceea ce le permite să vadă în spate, fără a întoarce capul! În 1996 a fost clonat primul animal – oița Dolly.

Citiți și: EMU I-A MÂNCAT UN CERCEL DIRECTOAREI GRĂDINII ZOOLOGICE

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3