NOR CURIER 930X122

emu

EMU I-A MÂNCAT UN CERCEL DIRECTOAREI GRĂDINII ZOOLOGICE

Grădina Zoologică din Pitești continuă prezentarea animalelor pe care le are în custodie. Astăzi este rândul unei păsări: Emu.

Citiți și: Primăria anunță: Noutate la Zoo Pitești

Masculul Emu a străbătut drumul până la Grădina Zoologică Pitești tocmai de la Baia Mare, atunci când s-a închis grădina zoologică de acolo. La mare distanță de vechea casă, a durat ceva timp până s-a adaptat în noul loc și a dobândit obiceiuri noi, cu ajutor din partea personalului.

Cele două femele Ema I și Ema II au fost aduse în cadrul grădinii în anul 2000, acestea fiind crescute la biberon cu mare atenție și grijă.

Citiți și: Pitești. Schimbare de ultim moment la Grădina Zoologică!

Cei trei sunt dornici de îmbrățișări de la îngrijitorii grădinii și se folosesc de orice prilej să le atragă atenția. Și, atunci când acest lucru nu se întâmplă, apar incidente hilare în care bijuteriile doamnelor îngrijitoare sunt de a dreptul ciugulite de „cerșetorii de atenție”. Chiar directoarea grădinii, un fel de mamă adoptivă care i-a crescut de mici pe aceștia, a rămas fără un cercel pe care l-a ciugulit Emu.

Emu, Ema I și Ema II nu sunt prea ușor de deosebit unul de celălalt, însă cei de la Zoo îi disting după structura penajului de pe cap, care este diferit de la unu la altul.

Curiozități

Emu poate atinge o viteză de până la 50 km/h. Femelele sunt de obicei mai mari decât masculii. Un ou de emu este echivalentul a a 10-12 ouă de găină. Masculul este cel care clocește ouăle timp de aproape  două luni.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90