EcoMoto 930×122

GRĂDINA ZOOLOGICĂ PITEŞTI

Pitești: Super veste! E gratis!

Grădina Zoologică din Pitești organizează Ziua Porților Deschise, marți, 4 octombrie 2022, cu prilejul Zilei Internaționale a Animalelor (World Animal Day).

Citiți și: Primăria anunță: Noutate la Zoo Pitești

Vizitatorii vor avea intrarea gratuită, indiferent de vârstă, și sunt așteptați, în intervalul orar 10:00 – 19:00, pentru a admira peste 1800 de viețuitoare, în frumosul parc care le găzduiește.

Citiți și: Surpriză pentru piteșteni! Ce se întâmplă cu Grădina Zoologică

La ZOO Pitești veți întâlni diferite specii de animale – feline, maimuțe, păsări, reptile, papagali, pești – printre care se remarcă exemplare unice în țară precum: ursul tibetan, specii rare de papagali Ara, papagali Călugăr, Kiangi, Watusii.

În 1931, la Florența, ziua de 4 octombrie a fost proclamată oficial de către Organizația Internațională pentru Protecția Animalelor ca Ziua Internațională a Animalelor, un omagiu adus Sfântului Francisc de Assisi (1182-1226), protectorul animalelor, canonizat la 4 octombrie 1228.

„World Animal Day” a devenit o zi specială, dedicată respectului pentru viața animalelor și pentru legătura noastră, a oamenilor, cu ele, dar și conștientizării situației speciilor de animale aflate în pericol de dispariție.

Cu timpul, a devenit ziua în care se aduce un omagiu tuturor animalelor, din toate țările lumii.

Foto articol: Facebook Primăria Pitești

Foto principal: descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

  • Titi spune:

    F tare. Am un coleg de facultate cu un copil de 2 ani, o sa fie incantat cand o sa-i spun 🙂

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90