Donaris 930 x 122

bcco pitești

PĂCĂNELE MĂSLUITE, PITEȘTEAN REȚINUT

„Pe 12 februarie 2020, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au reţinut doi bărbaţi: unul de 40 de ani din Piteşti, iar celălalt, de 55 de ani, din Câmpina (judeţul Prahova).

Citiți și: Au sperat să câștige la păcănele, dar au plecat acasă cu amenzi

Cei doi sunt bănuiţi de fraudă informatică și acces ilegal la un sistem informatic, fapte prevăzute de art. 249 și art. 360 din Codul Penal, și de folosirea într-o sală de jocuri a unui dispozitiv pentru alterarea elementelor de șansă și a metodelor de selecție a aparatelor de jocuri de noroc, faptă prevăzută de O.U.G. nr. 77/2009.

Din cercetări s-a stabilit că, începând din luna martie 2017 și până în prezent, cei doi bărbați, cu ajutorul unei alte persoane și complicitatea unor operatori din săli de jocuri de noroc, ar fi alterat șansele de câștig ale unor aparate de jocuri de noroc, obținând câștiguri ilicite, evaluate până în acest moment al cercetărilor la peste 85.000 de lei.

Citiți și: O TERASĂ ABIA AMENDATĂ, PRINSĂ IAR FUNCȚIONÂND CU ÎNCĂLCAREA LEGII. CE A PĂȚIT PROPRIETARUL

Pentru probarea activității infracționale, în seara zilei de 11 februarie 2020 pe raza județului Timiș a fost realizată o acțiune de prindere în flagrant a celor două persoane în timp ce se aflau într-o sală de jocuri. Unde dintre cei doi realizase un câștig de peste 15.000 de lei prin utilizarea acestor metode.

Totodată, pentru administrarea de probatoriu, pe 12 februarie 2020 au fost făcute patru percheziții domiciliare la locuințele celor doi, în Pitești și, respectiv, Câmpina.

Cu ocazia activităților, au fost descoperite și ridicate sume de bani și bunuri, constând în aproape 18.000 de lei, peste 1.500 de euro, telefoane mobile, cartele SIM, micro-căști bluetooth, suporți de memorie și dispozitive electronice artizanale de programare a componentelor electronice ale aparatelor de jocuri de noroc.

După administrarea probatoriului, pe 12 februarie 2020 cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș cu propunere de arestare preventivă”, ne-a informat cu puțin timp în urmă Biroul de presă al Poliției Argeș.

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441