930 x122 grota rece

bcco pitești

PĂCĂNELE MĂSLUITE, PITEȘTEAN REȚINUT

„Pe 12 februarie 2020, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au reţinut doi bărbaţi: unul de 40 de ani din Piteşti, iar celălalt, de 55 de ani, din Câmpina (judeţul Prahova).

Citiți și: Flagrant delict! Tânăr de 25 de ani, fapte greu de imaginat

Cei doi sunt bănuiţi de fraudă informatică și acces ilegal la un sistem informatic, fapte prevăzute de art. 249 și art. 360 din Codul Penal, și de folosirea într-o sală de jocuri a unui dispozitiv pentru alterarea elementelor de șansă și a metodelor de selecție a aparatelor de jocuri de noroc, faptă prevăzută de O.U.G. nr. 77/2009.

Din cercetări s-a stabilit că, începând din luna martie 2017 și până în prezent, cei doi bărbați, cu ajutorul unei alte persoane și complicitatea unor operatori din săli de jocuri de noroc, ar fi alterat șansele de câștig ale unor aparate de jocuri de noroc, obținând câștiguri ilicite, evaluate până în acest moment al cercetărilor la peste 85.000 de lei.

Citiți și: Poliția avertizează: Nouă metodă de înșelăciune! Oameni păgubiți cu mii de euro

Pentru probarea activității infracționale, în seara zilei de 11 februarie 2020 pe raza județului Timiș a fost realizată o acțiune de prindere în flagrant a celor două persoane în timp ce se aflau într-o sală de jocuri. Unde dintre cei doi realizase un câștig de peste 15.000 de lei prin utilizarea acestor metode.

Totodată, pentru administrarea de probatoriu, pe 12 februarie 2020 au fost făcute patru percheziții domiciliare la locuințele celor doi, în Pitești și, respectiv, Câmpina.

Cu ocazia activităților, au fost descoperite și ridicate sume de bani și bunuri, constând în aproape 18.000 de lei, peste 1.500 de euro, telefoane mobile, cartele SIM, micro-căști bluetooth, suporți de memorie și dispozitive electronice artizanale de programare a componentelor electronice ale aparatelor de jocuri de noroc.

După administrarea probatoriului, pe 12 februarie 2020 cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș cu propunere de arestare preventivă”, ne-a informat cu puțin timp în urmă Biroul de presă al Poliției Argeș.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90