930×122 CAPRA 5

catedrala

PATRIARHIA A CERUT BANI PENTRU CATEDRALĂ! PRIMĂRIA PITEȘTI A REFUZAT!

Patriarhia Bisericii Ortodoxe Române a solicitat Primăriei Piteşti să analizeze posibilitatea acordării de sprijin material pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului din Bucureşti. Cererea este justificată de Patriarhie prin prevederile unei ordonanţe guvernamentale care stipulează că fondurile necesare construirii impozantului lăcaş de cult vor fi asigurate şi de autorităţile locale, în limita resurselor disponibile.

Citiți și: Pitești. Se dau bani de la Primărie! Cine beneficiază

Primăria Piteşti spune, însă, „pas”, cel puțin deocamdată, la solicitarea Patriarhiei.

„Municipalitatea din Piteşti, prin bugetul local, a sprijinit constant Biserica Ortodoxă Română prin acordarea de finanţări pentru continuarea sau finalizarea lucrărilor de construcţii ori reabilitare a lăcaşelor de cult. Din păcate, însă, bugetul local al municipiului Piteşti nu dispune la acest moment de resurse care să facă posibilă acordarea de sprijin financiar pentru lucrările la obiectivul Catedrala Mântuirii Neamului din Bucureşti, solicitarea rămânând în atenţia noastră”, se arată în răspunsul dat de Primăria Piteşti, răspuns care va fi supus atenţiei Consiliului Local în şedinţa sa din această săptămână.

Citiți și: Cerere nemaivăzută! Ce pățește un piteștean, în Prundu

Conform unor surse, Patriarhia ar fi solicitat suma de 200.000 de lei.

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3