Donaris 930 x 122

ploaie

Pe placul îndrăgostiților: Noapte cu ploaie de stele

Pe placul îndrăgostiților: Noapte cu ploaie de stele

Citiți și: România, lovită de ciclon. Cod Portocaliu de ninsori abundente

Planeta Pământ se va intersecta, în dimineaţa zilei de 31 mai, la ora 8:00 (ora României), cu particule provenite din cometa 73P/Schwassmann-Wachmann. Deşi în România va fi zi atunci, se aşteaptă ca activitatea meteorilor să se intensifice treptat, cu câteva ore înaintea maximului preconizat, anunţă Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.

Astfel, în noaptea de 30 spre 31 mai vom putea fi martorii unui spectacol ceresc deosebit până în jurul orei 4:30, când cerul va începe să se lumineze treptat (Soarele răsare la ora 5:30). Meteorii vor fi lenţi în comparaţie cu meteorii obişnuiţi, intrând în atmosferă cu viteze de doar 16 km/s (72 km/s fiind viteza maximă), potrivit hotnews.ro.

Citiți și: Cod galben în Argeș. Pericolul de inundații, viituri și torenți continuă

Întâlnirea din acest an include multe particule desprinse din coada cometei în anii 1892, 1897, dar şi fragmente mai mari rezultate în urma dezintegrării cometei din anul 1995.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90