Donaris 930 x 122

evaziune fiscala

PERCHEZIȚII ÎN ARGEȘ. PREJUDICIU DE MILIOANE DE DOLARI

Percheziții în Argeș. Prejudiciu de milioane de dolari. În această dimineață, polițiștii de investigare a criminalității economice, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice și a Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, fac 197 de percheziții domiciliare, în 19 județe și în Capitală, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 6,5 milioane de dolari americani prin evaziune fiscală.

Citiți și: Rablele Poliţiei, casate la marginea Piteștiului. Oamenilor le „sclipesc” ochii după girofaruri

Perchezițiile au loc în București și în județele Argeș, Brăila, Brașov, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Gorj, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Teleorman, Arad, Dolj, Mehedinți, Neamț, Vâlcea, Prahova, Olt și Giurgiu, la societăți comerciale și persoane bănuite de evaziune fiscală și spălarea banilor.

Din investigații a rezultat că, în perioada 2012-2014, mai multe societăți comerciale ar fi înregistrat în evidența contabilă cheltuieli nereale, utilizând facturi fictive de la două societăți comerciale cu comportament de tip „fantomă”, cu sediul în județul Giurgiu, constând în achiziționarea de mărfuri și servicii care, în realitate, nu au fost realizate de firmele din Giurgiu.

Citiți și: Video – Traficant de cerșetori din Pitești, reținut

În cauză se fac cercetări față de 103 persoane bănuite că ar fi înregistrat în evidența contabilă achiziții și servicii nereale, constând în cumpărarea de legume, fructe, utilaje industriale și ambalaje, în prestări de servicii pentru organizarea unor spectacole, precum și în repararea unor spații aparținând unor instituții de interes public.

Polițiștii vor ridica documente contabile, contracte, facturi și înscrisuri folosite la bănci.

Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este de 6,5 milioane de dolari americani, dintre care 4,5 milioane de dolari ar fi fost transferați din conturile bancare aparținând celor două societăți din Giurgiu către firme din China, fără a avea ca temei operațiuni economice.

Precizăm că perchezițiile se desfășoară într-un dosar instrumentat de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din Inspectoratul de Poliție Județean Giurgiu, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu. La acțiune participă polițiști de la unitățile teritoriale pe raza cărora se fac perchezițiile și jandarmi din Giurgiu, Teleorman și Ploiești.

În Argeș sunt 5 percheziții la punctele de lucru ale unor societăți și la locuințe din municipiul Pitești, municipiul Câmpulung și comunele Valea Mare Pravăț și Albeștii de Muscel.

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441