New Profesional Consult 930 x 122

amenzi

Polițiștii, puși să plătească pentru amenzile date în pandemie!

Polițiștii, puși să plătească pentru amenzile date în pandemie!

Citiți și: Important de știut pentru toți șoferii!

Polițiștii s-au trezit acum că sunt obligați să plătească din propriile buzunare pentru amenzile aplicate în pandemie, pentru că instanțele stabilesc, pe bandă rulantă, că au fost ilegale.

Precedentul a fost creat de IPJ Bistrița Năsăud, care i-a imputat unei polițiste cheltuielile de judecată de la un proces verbal de contravenție anulat de tribunal.

Citiți și: Atenție dacă stați la bloc: amenzile ajung până la 100.000 de lei!

Pentru polițiștii de rând s-a deschis Cutia Pandorei. Astfel, procesele pierdute în instanță de instituțiile subordonate MAI, pe amenzile aplicate în pandemie, sunt imputate agenților.

După cum semnalează Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), o polițistă din Bistrița-Năsăud a fost obligată de inspectoratul județean să plătească cheltuielile de judecată, care reprezentau mai mult de jumătate din salariul acesteia.

Sindicaliștii din MAI susțin că politicul trebuie să-și asume și să anuleze toate amenzile date în pandemie.

Aceștia arată că, dacă se apucă CCR-ul să o ia la bani mărunți, toată legislația pe Covid este neconstituțională.

Foto: arhivă

Sursa: 60m.ro

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90