NOR CURIER 930X122

ministerul muncii

PROIECT: PACHET-TRUSOU GRATUIT PENTRU NOU-NĂSCUȚI

Proiect: Pachet-trusou gratuit pentru nou-născuți. Mai mulți parlamentari propun reintroducerea pachetului-trusou acordat gratuit pentru fiecare nou-născut.

Citiți și: Bani pentru milioane de români. Intră sumele pe card

Potrivit inițiatorilor, pachetul va include: „o saltea pentru înfășat, o păturică, un sac de dormit pentru nou-născut, o căciuliță din bumbac, mănuși din bumbac pentru nou-născuți, 2 perechi de șosete din bumbac pentru nou-născuți, un costum cu capișon din bumbac, o salopetă tricotată,

2 body-uri cu mânecuță scurtă din bumbac, 2 body-uri cu mânecuță lungă din bumbac, 2 perechi de pantalonași din bumbac pentru nou-născut, prosop din bumbac pentru nou-născut, forfecuță pentru unghii nou-născut, perie pentru solzi, termometru pentru baie, termometru, aspirator nazal pentru nou-născut,

Citiți și: Simona Bucura Oprescu, noul ministru al Muncii. Aceasta a depus jurământul

cremă pentru schimbare scutece, șampon și gel de corp pentru nou-născut, cremă/ulei de corp pentru nou-născut, 2 aleze din bumbac, 1 pachet de scutece (24 de bucăți), 2 biberoane pentru nău-născut (120 ml și 180 ml), 2 suzete pentru nou-născut și 2 cutii cu lapte praf pentru nou-născut”.

Inițiatorii propun ca valoarea pachetului-trusou să fie în limita a 1,5 ISR (Indicatorul Social de Referință). În prezent, ISR este de 500 de lei, deci la ora actuală un astfel de pachet-trusou ar valora până în 750 de lei.

Pachetul-trusou ar urma să fie acordat o singură dată, din oficiu, în momentul externării din spital/maternitate sau, după caz, odată cu eliberarea certificatului de naștere.

Fondurile necesare ar proveni de la bugetul de stat, prin Ministerul Muncii și Justiției Sociale. AICI poate fi consultată în întregime propunerea legislativă.

Inițiatorii aduc ca principal argument nevoia unei politici de dezvoltare a serviciilor sociale pentru stimularea natalității, în contextul scăderii acesteia în România. AICI, expunerea de motive.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90