930×122 CAPRA 5

natalitate

Natalitatea în România se prăbuşeşte!

România: 2021, anul cu cele mai puține nașteri din ultimul secol

Citiți și: Vești foarte mari în Argeș!

Natalitatea în România se prăbuşeşte!

În primele 5 luni din acest an au fost aduși pe lume aproape 65.000 de copii, cu aproape 20% mai puțini decât anul trecut, în același interval de timp, conform Institutului Național de Statistică, citat de ziare.com.

Citiți și: Tragic! Bebeluși morți în Argeș

Anunţul de la INS este îngrijorător, în contextul în care 2021 a fost și anul cu cele mai puține nașteri din ultimul secol.

Nesinguranța financiară ar putea fi unul dintre principalele motive pentru care românii amână sau renunță să aibă copii.

Dacă aceeași involuție din primele cinci luni se va păstra ca ritm pentru tot anul vom avea sub 150.000 de nașteri în acest an.

Foto: descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

2 comentarii

  • celu spune:

    Acum 100 de ani oamenii erau tarani. Aveau pamant si nu aveau cu cine sa-l munceasca. D-aia si faceau cate 15 copii de caciula.
    Acum in orase ce sa faci? Internetul iti da ce iti trebuie fara sa fie nevoie sa comunici personal cu cineva. Poluarea, saracia, the perfect storm cum se spune.

  • Gancea Viorel ARN spune:

    Ar trebui sa stie stirile acestea si doamna Gabriela Firea. In dreptul departamentului condus de dumneaei, ar trebui sa scormoneasca cateva idei prin care sa se stimuleze putin natalitatea.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90