930×122 CAPRA 5

catalin radulescu

PROIECT: UNIFORMA ȘCOLARĂ, OBLIGATORIE

În ultimii ani în Parlament au existat mai multe proiecte de reintroducere obligatorie în școli și licee a uniformei școlare. Toate au eșuat.

Citiți și: Sancțiuni fără precedent! Până la 7 ani de închisoare și amendă de 150.000 lei!

Un grup de parlamentari în fruntea cărora se află deputatul PSD de Argeș Cătălin Rădulescu a inițiat un nou proiect de lege în acest sens.

Potrivit inițiativei, elevii din învăţământul preşcolar şi preuniversitar de stat şi privat vor fi obligați să poarte uniformă.

Citiți și: Bani de la stat pentru elevi și studenți!

Printre motivele invocate se numără: „prevenirea și combaterea violenței în unitățile de învățământ prin faptul că se identifică rapid individul care nu face parte din instituția de învățământ respectivă”, „se evită discriminarea dintre elevii săraci și cei care provin din familii înstărite” și „menținerea decenței, evitându-se situațiile în care fetițele care poartă fustițe scurte atrag privirile băieților din clasă sau din școală.”

Conform proiectului, elevii săraci ar urma să primească de la stat burse sociale pentru cumpărarea uniformei.

Fiecare unitate de învățământ preuniversitar și-ar alege modelul de uniformă dorit.

Proiectul se află la Senat, iar forul decizional în această situație este Camera Deputaților. (Foto: enational.ro)

Eco moto 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Cetatean spune:

    La puscarie baa! Numai intr-o minte de comunist/psd-ist poate incolti o asemenea idee! Insasi numele „uniforma” dovedeste conceptia comunista de uniformitate!! De ce nu merg cu principiul pana la capat si sa-si imparta averile pe care si-asa le-au facut prin furt?!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90