EcoMoto 930×122

anvelope

RAR face lumină în scandalul anvelopelor all season

RAR face lumină în scandalul anvelopelor all season.

Citiți și: Toți șoferii care nu știu iau amendă: Limita nouă de viteză spre Autostrada A1

Toate anvelopele marcate cu literele M şi S, îndeplinesc cerinţele de utilizare în condiţiile specifice de iarnă prevăzute în legislaţia naţională rutieră a precizat azi Registrul Auto Român (RAR).

Totodată, atrage atenţia că în presă a fost interpretat tendeţios cîteva informaţii mai vechi, care sugerau că posesorii de anvelope ”all season” vor fi sancţionaţi dacă folosesc acest tip de pneuri în timpul sezonului rece.

Citiți și: Schimbări cruciale în vânzarea de mașini. Document obligatoriu!

„Registrul Auto Român respinge cu fermitate informaţiile apărute în presă în ultimele zile care au propagat masiv ideea că posesorii de anvelope promovate comercial drept ”all season” vor fi sancţionaţi dacă folosesc acest tip de pneuri în timpul sezonului rece. În media a fost preluat şi interpretat tendenţios un comunicat al RAR, din anul 2011, care se regăseşte pe site-ul instituţiei, fără a fi fost solicitat şi un punct de vedere al Registrului Auto Român.”, transmite RAR.

Astfel, RAR face următoarele precizări pentru toţi clienţii noştri şi pentru publicul larg:

„TOATE anvelopele, indiferent de denumirea lor comercială, care sunt marcate cu literele M şi S (însemnând noroi şi zăpadă), sub forma: M+S, M.S. sau M&S, îndeplinesc cerinţele de utilizare în condiţiile specifice de iarnă prevăzute în legislaţia naţională rutieră”, conform sursei citate. Obligativitatea utilizării anvelopelor de iarnă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei a fost introdusă prin Ordonanţa Guvernului nr.5/2011 de modificare şi completare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată în 2006.

Iar de atunci nu au existat modificări la acest capitol. „Aspectele privitoare la utilizarea anvelopelor de iarnă nu au suferit modificări de la acel moment. Registrul Auto Român nu a făcut în ultima perioadă nicio altă declaraţie de presă având ca subiect anvelopele de iarnă! Prin urmare, atâta timp cât posesorii de autovehicule respectă legislaţia în vigoare şi folosesc pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, anvelopele marcate cu literele M şi S NU EXISTĂ SANCŢIUNI!”, mai subliniază RAR.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

8 comentarii

  • bubu spune:

    face lumina într-un scandal tâmpit inventat tot de ei, poate mai găsesc niște proști să le dea amenzi pe care să le câștigi în instanță și să iei banii înapoi peste câțiva ani.

  • Marin spune:

    Cei care am cerut in magazin anvelope cu ,regim de circulație iarna dar și vara și au pe ele fulgul de nea ,avem vreo restricție? Au mai apărut piloși care sa se îmbogățească pe spinarea noastră? Cine tine la viață are grije cu ce și cum sa circule, indiferent de anotimp.

  • Arcadie spune:

    Rar ??? Cuib de hoti

  • Daniel spune:

    Cei de la RAR au spus clar dacă ai pe ele M, S sau derivate din M și S nu ai probleme. Dacă ții la viața ta, cumperi din astea. Dacă ești prost, comerciantul îți vinde și prezervative pe post de cauciucuri.

  • Vasi spune:

    Săracii RAR iști.. De acum încolo vor avea mult de muncă cu tot procesul de înmatriculare al unui vehicul..
    Cum o fi cu spăguța.. Oare merge online?
    Apropos.. Când mai suni la centrala lor mai vorbește în limba țării vecine H? Că eu știu clar că România are un singur drapel și o singură limbă oficială! De ce dracu îmi vorbește în maghiară robotul în țara mea, România?
    Multe s deraiate în țara aia.. Trebuie schimbată și coada măturii, cum spunea săraca acea băbuță, fie-i țărâna ușoară!

  • Jak spune:

    Ce sa comentez ? Comentariile altora ? Cineva a scris ca dacă ești prost iei amenda. Da are dreptate respectivul.

  • Luk spune:

    BRAV0

  • Cebuc Dumitru Valcea spune:

    Anvelopele M+S șanț noi cei cu salarii și pensii mici nu ne permitem doua seturi de anvelope
    Pentru cei bogați…..

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90