930×122 CAPRA 5

amenzi

Razie în Argeș. Polițiștii au făcut ,,măcel” pe străzi

Razie în Argeș. Polițiștii au făcut ,,măcel” pe străzi

Citiți și: Arși la buzunare: Amenzile sunt cuprinse între 1000 – 2000 de lei!

Polițiștii argeșeni au fost la datorie în minivacanța ce tocmai a trecut.

În această perioadă, nu au fost înregistrate evenimente cu impact deosebit asupra siguranței cetățenilor.

Citiți și: Polițiștii au dat iama în Târgul săptămânal! S-a lăsat cu multe sancțiuni

,,Activităţile au fost desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice, în principal pentru prevenirea faptelor antisociale și asigurarea intervențiilor rapide în situații de urgență, precum și pentru protejarea patrimoniului şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, protejarea populației împotriva actelor de comerț ilicit, prevenirea evenimentelor produse prin utilizarea necorespunzătoare a articolelor pirotehnice, îndrumarea și controlul traficului rutier.

În această perioadă, polițiștii de la arme, explozivi și substanțe periculoase, împreună cu polițiștii celorlalte structuri, au intensificat acțiunile de prevenire și combatere a evenimentelor cauzate de folosirea ilegală a articolelor pirotehnice, în cadrul acțiunii Foc de Artificii, fiind aplicată o sancțiune contravențională, pentru utilizarea petardelor.

Reamintim faptul că articolele pirotehnice de tip petardă nu sunt destinate a fi folosite în scop de divertisment, iar utilizarea necorespunzătoare a acestora se sancționează contravențional, cu amendă cuprinsă între 200 și 1.000 de lei.

Au fost desfășurate și activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Au fost legitimate 2.677 de persoane, au fost verificate 2.137 de autoturisme și au fost efectuate 691 de testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.

Razie în Argeș. Polițiștii au făcut ,,măcel” pe străzi

În cadrul celor 140 de filtre organizate, ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 722 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 169.000 de lei, dintre care 648 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice (4 pentru consumul de alcool și 135 pentru nerespectarea regimului legal de viteză), iar 112 sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.

De asemenea, au fost reținute 36 de permise de conducere și au fost retrase 43 de certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost constatate 22 de infracțiuni, șapte dintre acestea la regimul rutier.

În perioada minivacanței, ziua cu cele mai puține abateri rutiere a fost prima zi a acestei luni – 1 Decembrie, când au fost constatate 184 de sancțiuni la regimul circulației, cu o valoare totală de 58.000 de lei, precum și măsurile complementare de reținere a șase permise de conducere și a 13 certificate de înmatriculare.

Polițiștii argeșeni vor continua acțiunile, pentru prevenirea oricăror evenimente negative și asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.”, transmite Poliția Argeș.

Foto principal: Descriptiv

Foto articol: IPJ Argeș

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3