EcoMoto 930×122

amânare

recensamant5

Recensământul populației și locuințelor, amânat pentru anul viitor

Recensământul populației și locuințelor, amânat pentru anul viitor

Citiți și: Oficial. Câți locuitori mai are Argeșul

Anul acesta, în perioada iulie-noiembrie, ar fi trebuit să se desfășoare, așa cum stabilește o ordonanță apărută în februarie 2020, un nou recensământ al populației și locuințelor.

Ținând cont de actuala situație epidemiologică din țara noastră și de riscul implicat de vizitele recenzorilor în casele românilor, autoritățile propun, printr-un proiect de ordonanță pus de puțină vreme în dezbatere publică de către Guvern, amânarea recensământului pentru 2022. Totuși, o etapă a recensământului, și anume recensământul de probă, se va desfășura în 2021, chiar din această săptămână.

Citiți și: Se prelungește recensământul! Câți piteșteni s-au recenzat până acum

După cum apare în proiectul de OUG, se propune ca recensământul propriu-zis să se desfășoare în 2022, în perioada februarie – iulie.

Față de cel din 2011, la recensământul de anul viitor se va putea completa și online formularul de recenzare, iar, așa cum spuneam mai sus, anul acesta se desfășoară un recensământ de probă, cu participare obligatorie.

Recensământul va veni și cu o noutate pentru cetățeni, în sensul în care aceștia vor putea să se autorecenzeze, adică să completeze online, printr-un formular personal, datele pentru recensământ. Astfel, în perioada 14 martie – 15 mai 2022, cetățenii se vor putea înregistra online, accesând propriul formular, completat deja parțial cu anumite date obţinute prin colectarea indirectă, pe baza unui nume de utilizator şi a unei parole.

Persoanele care refuză să colaboreze cu autoritățile competente în vederea colectării de date privind recensământul riscă amenzi de până la 5.000 de lei, în timp ce firmele ar putea fi sancționate cu până la 50.000 de lei.

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90