NOR CURIER 930X122

amenzi

RECORD! ÎN DOAR 4 ZILE, 15.900 DE AMENZI LA TRECERILE DE PIETONI

Timp de patru zile consecutive, între 16 și 19 februarie, aproape 2.500 de poliţişti rutieri au acționat în întreaga țară, inclusiv în Argeș, pentru prevenirea accidentelor de circulație în care sunt implicați pietoni.

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

Campania, derulată sub coordonarea Direcţiei Rutiere a Inspectoratului General al Poliţiei Române, i-a avut în vedere atât pe șoferii care nu le acordă prioritate pietonilor care traversează strada regulamentar, cât și pe pietonii care traversează prin loc nepermis. O atenție deosebită a fost acordată zonelor cu potențial de risc rutier, precum și celor în care s-au înregistrat frecvent accidente produse pe fondul acestor două cauze.

În cele patru zile polițiștii rutieri au dat un număr record de amenzi: aproape 15.900 ! Din totalul acestora, de departe cele mai multe, peste 13.900, au vizat abateri ale pietonilor. Restul, mai bine de 1.950, le-au fost date șoferilor care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a străzii.

Citiți și: Avertisment clar: Aveți grijă, luați amendă!

Potrivit legii, în cazul celor 1.950 de șoferi polițiștii au suspendat dreptul de conducere de autovehicule pe drumurile publice. (Foto: Arhivă)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90