Donaris 930 x 122

drăgășani

ȘARLATAN DE PE INTERNET, ÎNCARCERAT ÎN PITEȘTI

Șarlatan de pe Internet, încarcerat în Pitești. Un bărbat a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din Pitești al Poliției Argeş.

Citiți și: O femeie a trăit clipe de coșmar: bătută și furată de fostul iubit

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti a hotărât reținerea lui pentru 24 de ore sub acuzațiile de înşelăciune prin intermediul internetului, falsificare de acte oficiale şi uz de acte oficiale falsificate, fapte prevăzute de Codul Penal polonez.

Individul, în vârstă de 34 de ani, din municipiul vâlcean Drăgășani, era urmărit internațional în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile judiciare din Polonia, mai exact de Tribunalul Districtual din Krosno.

Citiți și: Pitești. Ce se va întâmpla la Școala 19 din Găvana

În cursul anului 2014, vâlceanul ar fi folosit un pașaport fals pentru deschiderea unui cont la o bancă din Polonia. Ulterior, ar fi postat pe Internet o ofertă falsă de vânzare a unui tractor agricol, inducând în eroare potențialii cumpărători cu privire la capacitatea sa de a respecta contractul de vânzare-cumpărare.

Potrivit Poliției Române, prejudiciul produs unui cumpărător înșelat, care ar fi plătit pentru o ofertă, în fapt, inexistentă, este estimat la peste 35.000 de PLN (zloți polonezi).

Prins în România de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul poliţiştilor din Drăgășani, individul așteaptă acum „la răcoare” în Pitești derularea procedurilor legale pentru predarea lui către autorităţile poloneze. (Foto: descriptiv)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3