Donaris 930 x 122

descarcerare

SCENARIU SPECTACULOS ÎN CENTRUL CIVIC

În Mioveni a avut loc ieri deschiderea celei de a VII-a ediții a Competiției Naționale de Descarcerare și Acordare a Primului Ajutor Calificat, organizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș, în parteneriat cu Primăria orașului Mioveni.

Citiți și: Pitești. Toate forțele de ordine ies în stradă!

Cu acest prilej, la sediul Primăriei Mioveni s-a desfășurat o conferință de presă, la care au participat prefectul Emilian Dragnea, Simona Brătulescu – vicepreședinte al Consiliului Județean, inspectorul-șef al ISU Argeş, Bogdan Olar, șeful Centrului Operațional Național – colonelul Cristian Radu, directorul adjunct al Afaceri Publice Groupe Renault Romania – Cristian Nevzoreanu și Kevin Lemon – șeful echipei de evaluare World Rescue Organization.

Prefectul județului Argeș, Emilian Dragnea, și primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, le-au adresat participanților mesaje de bun venit și felicitări pentru munca de zi cu zi desfășurată, precum și pentru rezultatele obținute la fazele zonale ale concursului, care i-au propulsat în finala Competiției Naționale de Descarcerare și Acordare a Primului Ajutor Calificat.

Citiți și: Incendiu puternic, acum, în Argeș! Arde un acoperiș imens!

La deschiderea oficială de pe platoul Centrului Civic din Mioveni a participat și inspectorul general al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, generalul de brigadă Dan Paul Iamandi.

Competiţia se va desfăşura în Centrul Civic, într-un spaţiu special amenajat, iar circulaţia auto pe străzile Tudor Muşatescu şi Radu cel Frumos va fi blocată din motive de siguranţă.

La start se vor prezenta echipaje de salvatori de la inspectoratele de profil din Argeş, Alba, Călăraşi, Dolj, Gorj, Dâmboviţa, Iaşi, Bihor, Braşov, Neamţ, Mureş, Bucureşti-Ilfov şi Vâlcea, dar şi ale Şcolii de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldeşti, respectiv ale Facultăţii de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, precum şi echipa reprezentativă a Republicii Moldova.

Fiecare echipă va avea de rezolvat atât scenarii simple, cât şi complexe, care să pună în evidenţă competenţele profesionale dobândite: descarcerarea unei persoane dintr-un vehicul implicat într-un accident rutier și acordarea primului ajutor calificat victimei.

Un sprijin important în buna desfășurare a acestui concurs a venit de la Dacia Renault, care oferă de patru ani materialul esențial pentru simulările competiției: automobile din noua generație. La competiția din Mioveni sunt puse la dispoziție 30 de autoturisme, care vor fi folosite de pompierii militari pentru a-și demonstra măiestria în descarcerarea victimelor și salvarea de vieți.

Probele de concurs se vor desfășura astăzi, între orele 9 și 17, și mâine, între 9 și 13. Premierea câștigătorilor este programată pentru mâine, 21 septembrie 2018, de la ora 14.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90