- Publicat de: ePitești
- 17-01-2019, ora 8:01
- Știri
SCHIMBĂRI PE PIAȚA MUNCII. ITM ARGEȘ AVERTIZEAZĂ
Schimbări pe piața muncii. ITM Argeș avertizează. OUG nr. 114/2018 cu privire la instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal bugetare a fost publicată în Monitorul Oficial.
Citiți și: Atenție! ITM, avertisment dur privind munca ,,la negru”“Se remarcă faptul că acest act normativ instituie anumite categorii de măsuri și modificări de acte normative care vizează și instituția noastră, după cum urmează:
Legea nr. 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează de art. 65 din ordonanța în discuție, după cum urmează:
Citiți și: Ședință importantă la ITM Argeș: Mesaj categoric pentru angajați și angajatori!-numărul maxim de zile în care un zilier poate presta activități, respectiv 120 de zile în decursul unui an calendaristic, și cu titlu de excepție 180 de zile în decursul unui an calendaristic, în domeniul creşterii animalelor în sistem extensiv prin păşunatul sezonier al ovinelor, bovinelor, cabalinelor, activităţi sezoniere în cadrul grădinilor botanice aflate în subordinea universităţilor acreditate, precum şi în domeniul viticol.
indiferent de numărul de beneficiari,
-numărul maxim de zile în care un beneficiar poate utiliza o persoană în mod continuu în activităţile de tip zilier, respectiv 25 de zile calendaristice.
-se reduc la trei domeniile în care pot fi utilizați zilieri:
a)agricultură, vânătoare şi servicii anexe;
b)silvicultură, cu excepţia exploatărilor forestiere;
c)pescuit şi acvacultură”, informează Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș.
Instituția condusă de fostul prefect Mihail Oprescu avertizează:
“Ca faptă contravențională – prestarea de către o persoană a unor activităţi în regim zilier peste limita maximală permisă în decursul unui an calendaristic, indiferent de numărul de beneficiari, adică peste 120 de zile și peste 180 de zile în cazul zilierilor care prestează activităţi în domeniul creşterii animalelor în sistem extensiv prin păşunatul sezonier al ovinelor, bovinelor, cabalinelor, activităţi sezoniere în cadrul grădinilor botanice aflate în subordinea universităţilor acreditate, precum şi în domeniul viticol. În această situație amenda este de la 500 la 2.000 de lei.
-Posibilitatea contravenientului de a achita în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării procesului-verbal ori, după caz, de la data comunicării acestuia, jumătate din minimul amenzii aplicate”.