Donaris 930 x 122

apa canal

SOCIETATEA APĂ CANAL AVERTIZEAZĂ

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti, operator regional al serviciilor de apă şi de canalizare în judeţul Argeş, avertizează că branşarea la reţeaua de apă şi racordarea la reţeaua de canalizare a imobilelor din aria de operare se realizează numai în conformitate cu legislaţia specifică în domeniu şi cu Regulamentul consolidat şi armonizat al serviciului public de alimentare cu apă şi de canalizare din aria de competenţă a unităţilor administrativ-teritoriale membre ale ADIA, judeţul Argeş, care cuprinde următoarele prevederi:

Citiți și: Apă Canal, anunț deosebit de important pentru utilizatori!

1.Branşarea tuturor utilizatorilor de apă, persoane fizice sau juridice, la reţelele de alimentare cu apă se poate face doar în baza avizului definitiv, eliberat de operator la cererea utilizatorului, pe baza proiectului de execuţie.

2.Executarea lucrărilor de reparaţii, de modernizări și de extinderi pentru alimentarea cu apă şi canalizare, inclusiv ale branşamentelor de apă şi ale racordurilor de canalizare, se vor face numai după obţinerea autorizaţiei de construire şi a certificatului de urbanism, acte solicitate şi eliberate în condiţiile legii beneficiarului lucrării respective, documente care vor avea la bază avizul definitiv al Operatorului.

Citiți și: Apă Canal a făcut anunțul: cetățenii din această localitate sunt afectați!

3.Orice utilizator care doreşte să sa branşeze/racordeze la reţeaua publică de alimentare cu apă şi de canalizare trebuie să depună la Operator o comandă pentru întocmirea proiectului tehnic şi ulterior o comandă de execuţie a lucrării de branşament apă şi/sau racord de canalizare.

Comanda pentru întocmirea proiectului tehnic se va depune împreună cu următoarele documente:

a)act(e) de identitate proprietar(i) sau reprezentant firmă

b)act de proprietate/închiriere/moştenire şi acord proprietar în cazul închirierii (scris, dacă proprietarul este persoană juridică sau notarial, între persoane fizice)

c)plan de situaţie şi plan de încadrare în zonă

d)adeverinţă cu număr stradal, dacă este cazul

e)breviar de calcul pentru debitul şi presiunea necesare în punctul de branşare (pentru persoane juridice)

f)certificat de înregistrare la Oficiul Registrului Comerţului şi certificat de înregistrare fiscală (pentru persoane juridice)

g)act constitutiv în cazul persoanelor juridice şi menţionarea codului IBAN

h)dovadă de achitare a contravalorii pentru aviz(e) şi proiect(e)

i)alte documente solicitate de Operator, astfel:

-pentru utilizatorii persoane fizice memoriul tehnic privind necesarul de apă va fi înlocuit cu declaraţia pe proprie răspundere prin care utilizatorul va declara: totalitatea suprafeţelor construite şi neconstruite, numărul de persoane care locuiesc în imobil şi/sau numărul animalelor domestice mari (porci, vaci, cai), numărul punctelor de consum la adresa imobilului, precum şi dacă deţine surse proprii de alimentare cu apă, pentru a determina consumul pe baza normelor medii şi dimensiunile corespunzătoare branşamentului; în plus solicitantul va specifica dacă doreşte debit suplimentar, scopul şi cantitatea, fiind excluse debitele pentru agricultură.

-pentru dezvoltatorii de locuinţe vor fi solicitate aceleaşi documente ca şi utilizatorilor persoane juridice, la care se adaugă memoriul tehnic privitor la necesarul de apă QMED, QMIN, QMAX.

Persoanele juridice care îşi desfăşoară activitatea în incinte şi clădiri comune, indiferent de destinaţia acestora, au obligaţia să fie branşate la reţeaua de apă prin branşament individual contorizat.

Persoanele juridice şi fizice care desfăşoară activităţi cu impact asupra mediului în incinte şi clădiri comune, indiferent de destinaţia acestora, au obligaţia să fie racordate la reţeaua de canalizare prin racord individual cu cămin/punct de control pentru monitorizare a calității apei uzate, acolo unde Operatorul o cere.

La solicitarea avizului de racordare, în vederea evacuării apelor uzate utilizatorul va pune la dispoziţie date asigurate de un proiectant autorizat, respectiv breviare de calcul cu estimări ale debitelor şi compoziţiei apelor uzate care urmează a fi evacuate în canalizarea localităţii, prezentând buletine de analiză a compoziţiei şi cronograma debitelor de ape uzate.

Racordarea de noi utilizatori la reţeaua de canalizare se face numai de către personalul autorizat, după un proiect aprobat de operator, şi poate fi făcută în unul dintre următoarele moduri:

-utilizând căminul de vizitare atunci când noul racord este amplasat la o cotă ridicată și curgerea se asigură gravitaţional sau, când racordul este la cotă joasă, se va asigura pomparea apei;

-prin realizarea unui cămin nou pe canalul de serviciu.

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti reaminteşte că execută lucrări de branşare/racordare numai la limita de proprietate, urmând ca fiecare beneficiar să facă lucrarea pe domeniul privat numai cu firme specializate în lucrări de apă şi canalizare, autorizate conform actelor normative în vigoare.

Se impune ca instalaţiile interioare să corespundă standardelor în vigoare şi să nu constituie un impediment pentru distribuţia apei potabile sau un pericol pentru branşament. O lucrare realizată necorespunzător poate afecta grav calitatea apei şi poate pune în pericol sănătatea consumatorilor alimentaţi din acel branşament.

Realizarea branşamentelor de apă şi a racordurilor de canalizare fără avizul societăţii Apă Canal 2000 SA este clandestină şi atrage răspunderea atât pentru utilizator, cât şi pentru executantul lucrării, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, avertizează societatea.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90