930 x122 grota rece

accidente grave

ȘOSELE ÎNSÂNGERATE ÎN ARGEȘ. PRINCIPALELE CAUZE

Anul trecut, pe drumurile din Argeș au avut loc 238 de accidente grave, în urma cărora 48 de persoane au murit, iar alte 219 au fost grav rănite. Informația ne este furnizată de Poliția Argeș.

Citiți și: Doi șoferi din străinătate, probleme serioase pe Autostrada A1

Potrivit sursei citate, principalele cauze au fost viteza excesivă, indisciplina pietonilor și neacordarea de către șoferi a priorității de trecere pentru pietoni.

Pe parcursul anului 2019, polițiștii rutieri au dat în Argeș peste 71.000 de sancțiuni contravenționale, au reținut 6.000 de permise de conducere (47% dintre acestea pentru viteză) și au retras mai bine de 2.300 de certificate de înmatriculare.

Citiți și: Flagrant delict! Tânăr de 25 de ani, fapte greu de imaginat

Din totalul de 71.000 de sancțiuni contravenționale, peste 28.000 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 3.200 pentru indisciplina pietonală.

Amintim că pentru producerea unuia dintre cele 238 de accidente grave, soldat cu decesul a doi piteșteni, soț și soție, se face vinovat un politician, fost ministru: Daniel Chițoiu (AICI, imagini și subiectul pe larg). Luna trecută, Chițoiu a fost pus sub învinuire pentru ucidere din culpă (amănunte și imagini, AICI).

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3