EcoMoto 930×122

amenzi

accident_sibiu_autocar

ULUITOR! ÎN DOAR 7 ZILE 7.700 DE AMENZI PENTRU ȘOFERII DE TIRURI ȘI AUTOCARE

În perioada 9-15 februarie Direcţia Rutieră din Inspectoratul General al Poliţiei Române a coordonat în întreaga țară, inclusiv în Argeș, o acţiune de verificare a mașinilor de transport public de persoane cu capacitate mai mare de 8+1 locuri și a celor de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3, 5 tone.

Citiți și: Mulți șoferi nu știu asta! Se poate lăsa cu amenzi!

Poliţiştii au verificat nu mai puțin de 25.762 de autovehicule (dintre care 9.498 de transport de persoane şi 16.264 de transport de marfă). Pentru neregulile constatate au fost date 7.729 de amenzi (!).

Astfel, au fost sancţionaţi 2.232 de transportatori de persoane (dintre care 418 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 4 pentru conducere sub influenţa alcoolului, 588 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, 10 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă, 163 pentru că au condus un autovehicul cu defecţiuni tehnice, 147 pentru lipsa unor documente ale șoferilor, 66 pentru lipsa unor documente ale operatorilor de transport, 74 pentru lipsa unor documente ale vehiculului, 12 pentru abateri constatate la aparatele tahograf, iar 6 pentru intervenţii neautorizate asupra acestor aparate).

Citiți și: Amenzi uriașe pentru aceste fapte! Se poate ajunge și la pușcărie!

De asemenea, pentru neregulile constatate la regimul transportului public de marfă poliţiştii au dat 5.497 de amenzi (dintre care 508 pentru depăşirea vitezei regulamentare de deplasare, 16 pentru conducere sub influenţa alcoolului şi 1.262 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie).

96 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă, 495 pentru defecţiuni tehnice, 388 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 110 pentru lipsa unor documente ale operatorilor de transport, 224 pentru lipsa unor documente ale vehiculului, 87 pentru abateri constatate la funcţionarea aparatelor tahograf şi 38 pentru intervenţii neautorizate asupra acestor aparate.

Pentru fixarea necorespunzătoare a mărfurilor au fost date 73 de amenzi, iar pentru nerespectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase, 16. Totodată, în 10 cazuri în care transportul se desfăşura în mod ilegal, fără documente de autorizare, poliţiştii au decis suspendarea dreptului de folosire a mașinilor respective. (Foto: Arhivă)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3