930 x122 grota rece

amenzi

UN ARGEȘEAN A REUȘIT „PERFORMANȚA” SĂ IA AMENZI DE PESTE 5.000 DE LEI ÎNTR-O SINGURĂ NOAPTE. ÎN PLUS, A RĂMAS ȘI FĂRĂ PERMIS

În cursul nopții de 8 spre 9 decembrie a.c., în jurul orei 01.00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism, care se deplasa pe D.N. 73, pe raza localității Stâlpeni.

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

Conducătorul autoturismului nu s-a conformat, a continuat deplasarea pe D.J. 732, încercând să se sustragă controlului.

Polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului, pe care au reușit să îl blocheze în trafic și, în urma verificărilor, au constatat că bărbatul (Nicolae I.) de 33 de ani, din Rociu, care a condus autoturismul emana halenă alcoolică.

Citiți și: Zi neagră pentru șoferi. Aproape 40 de filtre ale Poliției

„În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost sub limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, polițiștii au constatat faptul că autoturismul prezenta defecțiuni tehnice la sistemul de iluminare, iar bărbatul nu avea asupra sa declarația pe proprie răspundere prin care să justifice motivul deplasării sale în intervalul orar 23.00-05.00”, precizează IPJ ARGEȘ.

În urma celor constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional, cu amenzi în valoare totală de 5.285 de lei, după cum urmează, fiind aplicate și măsurile complementare de reţinere a permisului de conducere şi suspendare a drepului de circulaţie pentru 90 de zile și reținere a certificatului de înmatriculare al autovehiculului în cauză:

  • o sancțiune în valoare de 725 de lei, conform O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, pentru neoprirea la semnalul polițiștilor;
  • o sancțiune în valoare de 2.900 de lei, conform O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului;
  • o sancțiune în valoare de 1.160 de lei, conform O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, pentru defecțiuni la sistemul de iluminare;
  • o sancțiune în valoare de 500 de lei, conform Legii 55/2020, pentru nerespectarea restricțiilor privind deplasarea în intervalul orar 23.00-05.00.

 

Foto descriptiv : IPJ Argeș

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3