Eurial 930 x 122

dacia

UN MONGOLEZ, DESIGNER DE EXTERIOR PENTRU DACIA!

Odată cu lansarea celei de-a treia generaţii a modelelor Logan, Sandero şi Sandero Stepway, Dacia a trecut prin cea mai mare transformare de la relansarea sa de către Renault, iar miza nu a reprezentat-o doar platforma, ci şi designul, pentru a se completa pe piaţă cu brandul francez.

Citiți și: Dacia Bigster camuflată, apariție de senzație pe străzile din Pitești

 

Citiți și: Noutate absolută la Dacia! Senzația momentului

 

Dacia trebuie să fie un brand com­petitiv, simplu, dar mo­dern şi care să vină cu un design îndrăzneţ pe o piaţă auto în continuă trans­for­mare, consideră Erde Tun­gaa, lead exterior designer în cadrul Groupe Renault, într-un interviu pe care l-a acordat ZF.ro. Erde Tungaa, de origine din Mongolia, este cel care a proiectat prima şi a doua generaţie a SUV-ului Duster, ambele cu vo­lume foarte mari înregistrate la nivel euro­pean. El s-a format ca designer în epoca lui Patrick Le Quement, fostul designer al Grupului Renault, are studii în istorie şi psihologie şi  vorbeşte cinci limbi străine.

 

 

„Am lucrat pentru brandul Dacia încă de la prima generaţie a lui Duster. Am lucrat şi la modele Renault, însă îmi place ideea din spatele mărcii Dacia. Este una foarte cool, este ceea ce ar trebui să fie o maşină pentru oameni. Eu am apărat această idee“, a declarat Erde Tungaa cu ocazia prezentării statice la Paris a noilor Logan, Sandero şi Sandero Stepway.

555×222  MAIA
570×90 MAIA