930×122 CAPRA 5

perchezitii

UPDATE: PERCHEZIȚII LA ACEASTĂ ORĂ ÎN ARGEȘ

UPDATE 2: În județul Argeș se desfășoară 10 percheziții (în municipiile Pitești și Curtea de Argeș, în orașul Ștefănești și în comunele Albești, Teiu, Rătești și Mozăceni), potrivit Poliției Județene.

Citiți și: Toată lumea o căuta pe Armina-Maria. Iar ea plecase la iubit!

UPDATE 1: Poliția Română informează: „În această dimineață, polițiștii de investigare a criminalităţii economice, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice din Inspectoratul General al Poliției Române, desfășoară 98 de percheziții în 22 de județe și în Capitală.

Perchezițiile au loc pe raza municipiului Bucureşti și a județelor Dâmbovița, Călărași, Ilfov, Olt, Dolj, Argeș, Arad, Bihor, Ialomiţa, Ilfov, Botoșani, Buzău, Cluj, Constanța, Covasna, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Timiș, Prahova, Tulcea și Vâlcea, la persoane bănuite de comercializarea ilegală de tutun, la depozite şi la oficii utilizate pentru livrarea tutunului prelucrat.

Citiți și: Femeie cu boală gravă, salvată în ultima clipă de intervenția a doi tineri polițiști

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în perioada 2017-2019, cetățeni bulgari și români ar fi introdus, în mod frecvent, în România, tutun și frunze de tutun prezentând la punctele de trecere a frontierei documente de însoțire a mărfii cu destinatar societăți comerciale din alte state din Uniunea Europeană.

În realitate, tutunul nu părăsea România, era descărcat în diferite locații clandestine din țară și transportat ulterior spre locul de prelucrare, fiind comercializat, folosindu-se, de regulă, serviciul de curierat.

Tutunul prelucrat ar fi fost promovat la vânzare în mediul online, pe site-urile de comerţ electronic, unde vânzătorul s-ar fi prezentat cu date de identificare false, folosind numere de telefon ale unor cartele prepay.

Activitățile se desfășoară în 5 dosare penale, instrumentate de polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice și Serviciile de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi, Dâmbovița, Olt și Teleorman, sub supravegherea Parchetelor de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București, Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa, Parchetului de pe lângă Judecătoria Găești, Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal și Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, al Institutului Național de Criminalistică, Direcției Rutiere, Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din Poliția Română și al luptătorilor pentru acțiuni speciale din județele pe raza cărora se desfășoară descinderile.

În activități sunt angrenați și specialiști ai Direcției Generale a Vămilor, cu două echipaje canine”. 

Percheziții la această oră în Argeș. Argeșul se numără printre județele în care la această oră au loc percheziții care îi vizează pe traficanții de tutun.

Perchezițiile se desfășoară în județele Argeș, Dâmboviţa, Călăraşi, Ilfov, Olt, Dolj, Arad, Bihor, Ialomiţa, Ilfov, Botoşani, Buzău, Cluj, Constanţa, Covasna, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Timiş, Prahova, Tulcea şi Vâlcea și în municipiul București, în cadrul unui număr de cinci dosare penale instrumentate de poliţiştii Direcţiilor de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Serviciilor de Investigare a Criminalităţii Economice din județele Călăraşi, Dâmboviţa, Olt şi Teleorman.

Sunt verificate persoane suspectate de comercializare ilegală de tutun, depozite și oficii folosite pentru livrarea tutunului prelucrat.

Anchetatorii au aflat că între anii 2017 și 2019 cetățeni bulgari și români ar fi introdus în mod repetat în țara noastră tutun și frunze de tutun, prezentând la punctele de trecere a frontierei acte de însoţire a mărfii pe care la rubrica destinatar erau trecute societăţi comerciale din alte țări din Uniunea Europeană.

Tutunul rămânea, însă, în România. Era descărcat în locuri clandestine din ţară şi transportat apoi către locul de prelucrare. Ulterior era vândut, utilizându-se mai ales serviciul de curierat.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3