Donaris 930 x 122

burse

VESTE MARE PENTRU STUDENȚI

Veste mare pentru studenți. Subvenția alocată de Ministerul Educației Naționale pentru constituirea fondului de burse și protecție socială a studenților a fost majorată de la 83 de lei/student bugetat/lună la 201 lei/student bugetat/lună. Creșterea va intra în vigoare odată cu începutul semestrului II al anului universitar 2016-2017.

Citiți și: Bani de la stat pentru elevi și studenți!

Noua măsură guvernamentală a condus la o creștere a bugetului la capitolul de asistență socială cu 300.000.000 de lei față de suma alocată anul trecut în acest scop.

Bursele se acordă pe perioada derulării tuturor activităților didactice, iar numărul beneficiarilor din întreaga țară depășește 150.000. Condițiile de eligibilitate pentru a intra în posesia burselor, precum și sumele repartizate în funcție de fiecare tip de bursă (performanță, merit, studiu sau socială) sunt stabilite de senatele universitare, în conformitate cu prevederile Legii Educației și cu regulamentele proprii.

Citiți și: Bani pentru acești elevi! Termen limită de înscriere

Amintim că, tot ca urmare a deciziei Guvernului, de la 1 februarie 2017 studenții au gratuitate pe transportul cu trenul. Detalii, AICI.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90