New Profesional Consult 930 x 122

asf

VESTE MARE PENTRU TOȚI ȘOFERII DIN ROMÂNIA

Veste mare pentru toți șoferii din România. În cazul accidentelor rutiere, firmele de asigurare sunt obligate să efectueze constatarea daunelor acolo unde vrea păgubitul, nu doar la centrele de constatare a daunelor, iar maşina poate fi reparată în orice service doreşte păgubitul.

Citiți și: O nouă firmă pe piața RCA! Prețuri sub medie!

Decizia a fost luată de Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF) și este valabilă începând de ieri, 13 februarie 2017. Informația o furnizează Cristian Muntean, preşedintele Asociaţiei Service-urilor.

„Asigurătorii RCA sunt obligaţi să efectueze constatarea daunelor în locul indicat de pagubit, şi nu doar în centrele lor de constatare a daunelor.”, spune Muntean pe pagina sa de Facebook.

Citiți și: Tot ce știați despre RCA se schimbă!

„Practic, dacă ai avut maşina avariată în baza unui tichet RCA, mergi cu ea direct în service-ul auto unde inţentionezi să o repari, iar asigurătorul este obligat să vină în service-ul auto (ales de tine, indiferent dacă acel service auto are sau nu contract de colaborare cu firma de asigurări) şi să îţi efectueze constatarea daunelor. Este o premieră în România! Dispare în sfârşit, conceptul de punct de constatare a daunelor.”, precizează Cristian Muntean.

„Reparaţia se poate face în orice service doreşte clientul păgubit, fără ca acel serivce să fie obligat să aibă contract cu asigurătorul.”, potrivit sursei citate.

Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF) confirmă informația: „În situaţia producerii unui eveniment asigurat prin contractul RCA, obligaţia asigurătorului de a constata daunele produse nu este condiţionată de existenţa unei relaţii contractuale între asigurător şi unitatea service în care persoana păgubită alege să repare vehiculul”. (Sursa: http://www.businessmagazin.ro/, editarea și titlul: http://epitesti.ro/)

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Un comentariu

  • chinga spune:

    In sfarsit un lucru bun , daca tot sa marit asigurarea auto macar sa se reglementeze si lucrurile astea ! cei de la asigurari faceau ce vroiau cu tine in cazul in care aveai un accident care parea cel putin suspect ca tu ai fost vinovat , dureaza foarte mult constatarile iar reparatiile nu mai vorbesc … e un lucru bun si salut aceasta veste !!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3