930X122 MAIA

Arges

(VIDEO) OFICIAL: PRIMUL CAZ DE INFECTARE COVID-19 ÎN ARGEȘ

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, până astăzi, 20 martie 2020, pe teritoriul României au fost confirmate 308 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus):

Citiți și: Atenție, șoferi! Se lucrează pe aceste drumuri

„Dintre cele 308 persoane confirmate pozitiv, 31 au fost declarate vindecate și externate (22 în Timișoara, 8 în București și 1 în Iași).

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 31 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 17 și 89 de ani” se arată într-un  comunicat postat pe site-ul  Ministerului Sănătății.

Citiți și: Alertă ANM! Viscol și fenomene periculoase astăzi

Potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP), Argeșul are, de astăzi, un caz confirmat cu COVID-19, primul în județ: un bărbat de 46 de ani, aflat în carantină de ieri, 19 martie 2020, revenit în țară din Italia.

Bărbatul este internat acum la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Pitești.

Informația vine oficial astăzi, la câteva ore după ce o persoană a fost luată cu izoleta din centrul de carantină Pitești (VIDEO).

Iată cum arată tabloul la nivel național:

„La ATI, în acest moment, sunt internați 11 pacienți, din care doi în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României în carantină instituționalizată sunt 4.044 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 45.432 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național au fost prelucrate 8.284 de teste, dintre care 40 în unități medicale private. Dintre acestea, 7.976 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID – 19

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.604 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 4.950 la linia TELVERDE (0800.800.358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 98 de dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal”, se arată în comunicatul postat pe site-ul  Ministerului Sănătății.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3