930X122 MAIA

isu

TESTAREA SISTEMULUI RO-ALERT, AMÂNATĂ

Programată inițial să înceapă astăzi, 16 iulie 2019, testarea sistemului RO-ALERT se amână cu două zile, „din motive obiective”, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș, pentru perioada 18-29 iulie. Noul calendar pentru transmiterea mesajelor către populația din județul Argeș este următorul:

Citiți și: Tragedie: Incendiu cu victimă! Grajd cu animale, mistuit de flăcări

-pe 18 iulie, între orele 10-12, în municipiul Curtea de Argeș;

-pe 19 iulie, între orele 10-12, în comunele Slobozia, Ștefan cel Mare și Popești;

Citiți și: Sesizare de incendiu la un atelier din Argeș

-pe 22 iulie, între orele 10-12, în municipiul Câmpulung și comunele Bughea de Jos, Berevoești, Godeni, Aninoasa, Corbi, Mușătești, Domnești, Pietroșani, Vlădești, Schitu Golești, Mihăești, Bălilești, Coșești, Mălureni, Dârmănești, Stâlpeni, Poienarii de Muscel, Țițești și Davidești;

-pe 23 iulie, între orele 9-12, va fi aleasă o zonă sub forma unui patrulater rezultat prin unirea punctelor de intersecție a unui număr de câte 3 comune, astfel:

1.Coșești, Bălilești și Vlădești;

2.Ciofrângeni, Poienarii de Argeș și Băiculești;

3.Uda, Ciomăgești și Cuca;

4.Micești, Budeasa și Mărăcineni.

-pe 24 iulie, între orele 9-12, mesajul va fi transmis în toate localitățile argeșene care se învecinează cu localități din alte județe, inclusiv cele de la graniță;

-pe 25 iulie, între orele 10-12, mesajul va fi transmis către toate localitățile din județ;

-pe 26 iulie, între orele 9-12, mesajul va fi transmis către toate localitățile din județ; 

-pe 29 și 30 iulie, între orele 10-12, IGSU va transmite un mesaj către localitățile conținute în geometria formată prin unirea unor puncte aflate la intersecția mai multor județe;

-pe 30 iulie, între orele 10-12, mesajul va fi transmis către toate localitățile din județ.

”Activitatea are scopul de a examina funcționarea sistemului, prin transmiterea unor mesaje de test către telefoanele mobile aflate în raza celulelor de telefonie mobilă din anumite zone.

Telefoanele configurate pentru recepția mesajelor RO-ALERT și care se vor afla în aria de acoperire a celulelor din zonele selectate pentru testare vor recepționa următorul mesaj „TEST! Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție” .

Modurile de afișare și sunetele de avertizare sunt diferite în funcție de modelele telefoanelor mobile.

Pentru a primi mesajele transmise de IGSU și structurile sale teritoriale, recomandăm cetățenilor să se asigure că pe terminalele mobile sunt realizate setările corespunzătoare. Informațiile privind configurarea telefoanelor, în funcție de model și de operatorul de telefonie mobilă, sunt puse la dispoziția publicului pe portalul www.ro-alert.ro și pe site-urile operatorilor publici de rețele de comunicații mobile.

Asigurăm opinia publică asupra necesității și utilității derulării acestor activități de testare a sistemului”, transmite ISU Argeș.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3