New Profesional Consult 930 x 122

bloc

Toți vecinii vizați: Schimbare radicală pentru cei care stau la bloc! Nu vor mai plăti!

Schimbare radicală pentru cei care stau la bloc! Nu vor mai plăti!

Citiți și: Cei care stau la bloc sunt vizați de această măsură crucială

Locatarii apartamentelor situate la subsol, demisol, parter, mezanin și etajul 1 din clădirile fără mezanin vor fi scutiți de plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrică pentru funcționarea ascensorului.

Fără a mai fi necesară hotărârea adunării generale a proprietarilor.

Citiți și: Lege nouă: Sancțiune de coșmar pentru chiriași sau proprietari! 5 ani de închisoare

Conform unui nou proiect de lege propus de actuala putere, conform Profit.ro.

Schimbare radicală pentru cei care stau la bloc! Nu vor mai plăti!

În prezent, legislația permite exceptarea acestor locatari de la plata energiei pentru ascensor doar pe baza unei hotărâri a adunării generale a asociației de proprietari din condominiu.

Inițiatorii proiectului invocă o prevedere din Codul civil care stipulează că „cheltuielile legate de părțile comune folosite exclusiv de către unii dintre coproprietari cad în sarcina acestora din urmă”.

„Intervenția legislativă justifică interesul de a exclude o măsură discriminatorie și disproporționată, raportat la responsabilitatea obligației de plată.

În prezent, pentru aceeași situație de fapt, unii coproprietari ai apartamentelor situate la subsol, demisol, parter, mezanin și etajul I din clădirile fără mezanin sunt supuși unui regim de plată diferențiat, în funcție de aprecierea subiectivă a adunării generale a asociației de proprietari, fără un cadru legal transparent”, explică autorii proiectului.

Prin urmare, proiectul de lege propune eliminarea necesității unei hotărâri a adunării generale a proprietarilor, astfel încât:

„Persoanele care locuiesc în apartamente situate la subsol, demisol, parter, mezanin și etajul I din clădirile fără mezanin sunt exceptate de la plata cheltuielilor aferente consumului de energie electrică pentru funcționarea ascensorului/ascensoarelor”.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3