New Profesional Consult 930 x 122

redeschidere

Transfăgărășanul poate fi redeschis temporar!

Transfăgărășanul poate fi redeschis temporar!

Citiți și: Argeș: Alertă majoră în munți! Turiști în pericol!

Ministerul Transporturilor modifică Regulamentul de Funcționare al Drumului Național 7 C – Transfăgărășan respectiv DN 67 C -Transalpina.

Totul pentru a permite redeschiderea temporară a tronsoanelor de altitudine care se închid toamna și se redeschid la începutul verii.

Citiți și: Cel mai scump drum județean, finalizat: Transapuseana, ,,rivalul” Transfăgărășanului și al Transalpinei

Actualul Regulament, actualizat în 2021 prevede închiderea completă a sectoarelor Piscu Negru-Bâlea Lac-Bâlea Cascadă (Transfăgărășan) și Rânca -Obârșia Lotrului (Transalpina) între 20 octombrie și 30 iunie, în funcție de condițiile meteo.

Dar nu permite și o redeschidere temporară a tronsoanelor închise dacă după închiderea circulației vremea se îmbunătățește semnificativ.

Asta, potrivit unui Proiect de Ordin comun al Ministrului Transporturilor și Internelor.

În 2023, circulația pe tronsoanele de altitudine de pe Transfăgărășan și Transalpina a fost redeschisă la jumătatea lunii iunie.

Și închisă din 6 noiembrie.

Eventuala redeschidere temporară este propusă de o comisie tehnică.

Aceasta se întrunește la nivelul Direcțiilor Regionale de Drumuri (DRDP București și Brașov pentru Transfăgărășan respectiv DRDP Craiova pentru Transalpina).

Și este aprobată de directorul general CNAIR.

Transfăgărășanul poate fi redeschis temporar!

Propunerile pentru a ,,flexibiliza” Regulamentul de Funcționare urmăresc ca, cele mai spectaculoase drumuri din România să rămână deschise cât mai mult timp posibil și în condiții de siguranță pentru șoferi:

,,Posibila majorare a perioadei în care aceste sectoare de drum montan pot fi deschise circulației rutiere poate duce la dezvoltarea economică a respectivelor zone montane, acest lucru conducând la favorizarea turismului montan pentru o perioadă mai lungă.”

De asemenea, pentru Transfăgărășan CNAIR a desemnat în octombrie firma de proiectare Rutier XXI pentru studiul de fezabilitate care va sta la baza modernizării DN 7 C, una dintre cele mai frumoase șosele din lume.

Potrivit Codului Rutier, șoferii care nu respectă restricțiile de circulație de pe Transfăgărășan și Transalpina pe tronsoanele închise riscă reținerea permisului pentru 60 de zile.

Detalii, AICI – CNAIR ar putea redeschide temporar circulația pe Transfăgărășan și Transalpina, dacă vremea va permite. Ministerul Transporturilor modifică Regulamentul pentru cele mai frumoase drumuri din România

555×222 grota rece
570×90 senatori-01 psd