930×122 CAPRA 5

cnair

Transfăgărășanul va fi modernizat! Va fi deschis tot timpul anului!

Se fac primele demersuri pentru modernizarea Transfăgărășanului.

Citiți și: Video senzațional! Autostrada Pitești-Sibiu, cele mai noi imagini și date

Miercuri, 22.02.2023, CNAIR a publicat în SICAP și pe site – ul www.cnadnr.ro anunțul pentru consultarea de piață având ca obiect ”Elaborare Documentație de avizare a lucrărilor de intervenții DN 7C, km 104+000 – km 130+800 (Transfăgărășan)”.

Documentul va rămâne în consultare pentru o perioadă de 20 de zile de la publicarea anunțului de consultare a pieței în SICAP, urmând ca procesul de consultare a pieței să se finalizeze în termen de 30 de zile de la publicarea acestuia, timp în care cei interesați pot emite puncte de vedere, observații, precizări etc.

Citiți și: Anunț de ultim moment pentru șoferi! Ce se întâmplă cu rovinietele!

Propunerile și documentele pot fi transmise de către operatorii economici interesați pentru participarea la consultarea de piață la adresa de e-mail: consultare.piata@andnet.ro

CNAIR anunță că în cadrul viitorului contract care face obiectul consultării de piață se vor:

– realiza expertize tehnice, care să promoveze intervențiile asupra drumului existent, pentru ca circulația sa fie deschisă tot timpul anului, sau pentru o perioadă de timp cât mai îndelungată și pe secțiunea de drum cuprinsă între km 104+000 (Piscul Negru) și km 130+800 (Cabana Bâlea Cascada) prin adoptarea unor soluții tehnice corespunzătoare;

– elabora Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenții;

– elabora documentația de atribuire a contractului de proiectare și execuție lucrări și asistență tehnică acordată Beneficiarului în perioada derulării procedurii de achiziție publică.

Prin acest proiect de modernizare se urmărește îmbunătățirea infrastructurii rutiere existente la parametri optimi și menținerea drumului în circulație pentru o perioadă cât mai lungă de timp, chiar tot timpul anului, mai transmite CNAIR.

De asemenea, se dorește ca pe DN 7C să se realizeze lucrări de consolidare, lucrări de scurgere a apelor, lucrări de siguranță rutieră, parcări noi, spații pentru comercianți, zone pentru banda de vehicule grele și panouri de informare digitale “la poale” (care să specifice număr de locuri de parcare libere, temperatură/vânt/polei, etc.)

Sursa de finanțare e din Fonduri Europene Nerambursabile – Programul Operațional de Transport (POT).

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90