New Profesional Consult 930 x 122

caine

Un câine polițist de la IPJ Argeș a găsit o femeie dispărută

Tod, câine de urmă la IPJ Argeș, a găsit o femeie dispărută din comuna Țițești.

Citiți și: Atenție! Alcoolemie uriașă după folosirea a două medicamente

În după-amiaza zilei de 16 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au fost sesizați, prin apel la 112, de către o femeie din Țițești, despre faptul că nora sa, de 32 de ani, a plecat voluntar de la domiciliu și nu s-a mai întors.

În urma sesizării, peste 35 de polițiști, jandarmi, membri ai familiei și voluntari au demarat, de urgență, căutările, pornind de la faptul că, în jurul orei 11.00, femeia fusese văzută deplasându-se pe izlazul din localitate, către pădure.

Citiți și: Pitești. Unui polițist i-a venit rău! A fost chemată salvarea!

A fost solicitat sprijinul echipajului canin, format din câinele de urmă, Tod și conductorul său, agentul șef Dumitrașcu Dan.

În aproximativ 15 minute, datorită aportului pe care l-a avut câinele de urmă, femeia a fost găsită, la aproximativ 300 de metri de locuință, într-o zonă cu vegetație.

 

 

CINE ESTE TOD

Tod, în vârstă de 6 ani, este câine polițist în cadrul IPJ Argeș din anul 2015, iar în anul 2016 a urmat Cursul de calificare – prelucrare urmă miros uman.

Abilitățile deprinse în urma cursului și pregătirii zilnice, alături de conductorul său, au contribuit la reușita multor acțiuni de căutare- salvare a persoanelor.

Numai în acest an, Tod a participat la aproximativ 20 de misiuni.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

Donaris 570×90