930 x122 grota rece

acuzații

Un profesor de la „Economic” este acuzat că a vrut să abuzeze sexual o elevă

Directorul Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” din Pitești, Ramona Rizu, face primele declarații după ce un profesor din cadrul unității de învățământ a fost acuzat de o elevă de clasa a IX-a că a avut un comportament neadecvat față de aceasta.

Citiți și: Anchetă FBI în Argeș. Tânăr, decizie crucială la Curtea de Apel Pitești

Mai exact, fata ar fi afirmat că acesta ar fi încercat să o agreseze sexual.

Directorul liceului declară că toate cadrele didactice sunt luate prin surprindere de acest eveniment și că urmează să aibă loc o anchetă riguroasă, puternică și serioasă la nivel de unitate școlară. Profesorul acuzat predă de 18 ani la Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” din Pitești. Astăzi, acesta nu s-a prezentat la cursuri.

Citiți și: Ce s-a întâmplat cu elevul din Mioveni care și-a desfigurat colega

Despre cazul nefericit pot să vă spun următoarele: suntem luați cu toții prin surprindere. Am demarat toată procedura privind efectuarea unei anchete la nivel de unitate.

Comisia de Cercetare Disciplinară a fost constituită, conform legislației în vigoare. Nu ne abatem de la legea învățământului, nu ne abatem de la Codul Muncii, din niciun punct de vedere. Va fi o anchetă riguroasă, o anchetă serioasă și puternică pentru a avea cele mai bune rezultate. Domnul profesor nu a venit astăzi la școală.

Nu am vorbit cu dânsul. Situația este complicată și așa cum v-am spus, eu sunt reprezentantul unității, ne-am autosesizat, am înaintat către Comisia de Cercetare Disciplinară toate documentele necesare. Este profesor de aproximativ 18 ani. Suntem în curs de cercetare, de dezvoltare a cazului, nu avem detalii, nu avem sesizări scrise, ne autosesizăm și urmăm procedura.”, a declarat Ramona Rizu, directorul unității.

Vezi declarația completă aici⬇️

 

Vasile Aureliana, directorul adjunct al Colegiul Economic „Maria Teiuleanu”: „L-am cunoscut ca un bun coleg, și-a desfășurat activitatea foarte bine, nu au fost probleme, nu au fost abateri de niciun fel în cursul acestor ani. Chiar ne-a luat prin surprindere situația. Toată acțiunea este decât verbală, nu avem nimic scris, nu există nicio plângere scrisă (…)”

Vezi declarația completă aici ⬇️

 

Corina Baboi, psiholog școlar: „Momentan nu am apucat să vorbesc cu fata. Incidentul s-a produs ieri. Am aflat de incident după ce am terminat orele. Astăzi copilul nu este la școală. Se poate intră într-un program de consiliere psihologică, dar asta depinde de familie dacă dumnealor sunt de acord. (…)

Vezi declarația completă aici ⬇️

 

Poliția s-a autosesizat din oficiu în acest caz.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș, Mădălina Epure transmite:

 

Articole realizate de ePitești pe acest subiect:

Acuzații deosebit de grave la un colegiu de prestigiu din Pitești!

„O elevă și-a reclamat profesorul pentru comportament neadecvat!”

Oficial! Poliția a descins la un important colegiu din Pitești!

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Un comentariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3