New Profesional Consult 930 x 122

acuzații

Un profesor de la „Economic” este acuzat că a vrut să abuzeze sexual o elevă

Directorul Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” din Pitești, Ramona Rizu, face primele declarații după ce un profesor din cadrul unității de învățământ a fost acuzat de o elevă de clasa a IX-a că a avut un comportament neadecvat față de aceasta.

Citiți și: Balul de la Teiuleanu a “rupt”! Puya a încins atmosfera

Mai exact, fata ar fi afirmat că acesta ar fi încercat să o agreseze sexual.

Directorul liceului declară că toate cadrele didactice sunt luate prin surprindere de acest eveniment și că urmează să aibă loc o anchetă riguroasă, puternică și serioasă la nivel de unitate școlară. Profesorul acuzat predă de 18 ani la Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” din Pitești. Astăzi, acesta nu s-a prezentat la cursuri.

Citiți și: Un nou scandal zguduie Poliția! Acuzații grave de agresiune sexuală

Despre cazul nefericit pot să vă spun următoarele: suntem luați cu toții prin surprindere. Am demarat toată procedura privind efectuarea unei anchete la nivel de unitate.

Comisia de Cercetare Disciplinară a fost constituită, conform legislației în vigoare. Nu ne abatem de la legea învățământului, nu ne abatem de la Codul Muncii, din niciun punct de vedere. Va fi o anchetă riguroasă, o anchetă serioasă și puternică pentru a avea cele mai bune rezultate. Domnul profesor nu a venit astăzi la școală.

Nu am vorbit cu dânsul. Situația este complicată și așa cum v-am spus, eu sunt reprezentantul unității, ne-am autosesizat, am înaintat către Comisia de Cercetare Disciplinară toate documentele necesare. Este profesor de aproximativ 18 ani. Suntem în curs de cercetare, de dezvoltare a cazului, nu avem detalii, nu avem sesizări scrise, ne autosesizăm și urmăm procedura.”, a declarat Ramona Rizu, directorul unității.

Vezi declarația completă aici⬇️

 

Vasile Aureliana, directorul adjunct al Colegiul Economic „Maria Teiuleanu”: „L-am cunoscut ca un bun coleg, și-a desfășurat activitatea foarte bine, nu au fost probleme, nu au fost abateri de niciun fel în cursul acestor ani. Chiar ne-a luat prin surprindere situația. Toată acțiunea este decât verbală, nu avem nimic scris, nu există nicio plângere scrisă (…)”

Vezi declarația completă aici ⬇️

 

Corina Baboi, psiholog școlar: „Momentan nu am apucat să vorbesc cu fata. Incidentul s-a produs ieri. Am aflat de incident după ce am terminat orele. Astăzi copilul nu este la școală. Se poate intră într-un program de consiliere psihologică, dar asta depinde de familie dacă dumnealor sunt de acord. (…)

Vezi declarația completă aici ⬇️

 

Poliția s-a autosesizat din oficiu în acest caz.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș, Mădălina Epure transmite:

 

Articole realizate de ePitești pe acest subiect:

Acuzații deosebit de grave la un colegiu de prestigiu din Pitești!

„O elevă și-a reclamat profesorul pentru comportament neadecvat!”

Oficial! Poliția a descins la un important colegiu din Pitești!

Donaris 555×222

Comentarii

Un comentariu

570 X 90 CAPRA 3