NOR CURIER 930X122

bonuri valorice

Veste uriașă! Noi bonuri valorice!

Veste uriașă! Noi bonuri valorice!

Citiți și: Persoanele care vor primi carduri de carburant pentru transport

Procedurile pe care trebuie să le urmeze persoanele cu handicap grav sau accentuat pentru a beneficia de gratuitatea la transportul cu autoturismul vor deveni mai flexibile și mai facile, potrivit unui proiect de ordonanță adoptat de către Executiv, inclusiv prin acordarea de tichete pe suport electronic.

Astfel, proiectul prevede ca persoanele cu dizabilități să poată beneficia, pentru transportul cu mașina, inclusiv de tichete valorice pe suport electronic.

Citiți și: Schimbări la locurile de joacă și pe terenurile de sport

Concret, viitoarea ordonanță stabilește că persoanele cu handicap grav sau accentuat vor beneficia de gratuitatea transportului interurban cu autoturismul aflat în proprietatea acestora, familiei, asistentului personal, asistentului personal profesionist sau însoțitorului, pentru cheltuielile necesare alimentării cu carburant și/ sau alimentării mijloacelor de transport electrice în una dintre următoarele modalități:

bonuri de carburant – pe suport hârtie;

bonuri valorice – pe suport electronic;

decontare.

Sumele destinate transportului în care vor trebui să se încadreze persoanele cu dizabilități rămân aceleași, respectiv de 1.500 de lei/ an – pentru persoanele cu handicap grav și de 750 de lei/ an – pentru persoanele cu handicap accentuat.

Se introduce în enumerarea de mai sus cea a deținătorilor de mașini pentru care se poate acoperi costul carburantului cu bani de la stat și asistentul personal profesionist care acum lipsește din enumerarea prevăzută în Legea 448/2006.

Detalii, AICI 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90