930 x122 grota rece

dacia

Vestea momentului despre Dacia!

Vestea momentului despre Dacia!

Citiți și: Dacia, noutăți absolute!

Industria auto rămâne în topul celor mai mari exportatori ai României în 2022, condus de Automobile Dacia, potrivit datelor transmise de Institutul Național de Statistică (INS).

Dacia este lider, fiind urmată în top trei de către Ford și Star Assembly, filiala deținută integral de compania germană Mercedes-Benz AG.

Citiți și: Prime babane – 500 € de „căciulă”! Să vină banii pentru angajații Dacia!

După industria auto, în topul celor mai mari exportatori se numără companii din industria energiei: Rompetrol Rafinare și OMV Petrom.

În top 10 se regăsește și o singură companie de stat: Transelectrica.

În 2022, valoarea totală a exporturilor primelor zece companii a ajuns la 16,1 miliarde euro, având o pondere de 17,6% din totalul exporturilor.

În ceea ce privește primele 20 de companii, valoarea cumulată a exporturilor a ajuns la 23,4 miliarde euro, adică 25,5% din total.

În total, exporturile totale ale României au însumat anul trecut 91,9 miliarde euro, în creștere cu 23% față de 2021, când valoarea totală a exporturilor a fost de 74,7 miliarde euro.

Anul 2022 a fost mai bun și față de 2020, când valoarea totală a exporturilor însuma 62,1 miliarde euro.

Detalii, AICI – Topul celor mai mari exportatori din 2022: Dacia rămâne în top, alături de Ford și Star Assembly / Industria auto este lider, urmată de energie/ Exporturile au crescut cu 23% de la an la an

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90