930 x122 grota rece

învățământ

Vestea zilei! Noua lege a salarizării unitare va fi depusă în Parlament la 1 septembrie

Vești noi pentru români! Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, într-o conferință de presă la Palatul Victoria, că liderii coaliției de guvernare au stabilit calendarul pentru viitoarea lege a salarizării unitare.

Citiți și: Staționarea mașinilor cu motorul pornit, interzisă

Noua lege a salarizării, în Parlament

„Liderii coalitie au decis asa, pana la 15 iulie 2023 sa fie gata analiza cu Banca Mondiala si proiectul sa fie gata, de la 15 iulie pana pe 31 august dezbateri cu toate sindicatele, dupa care depunere in Parlament la 1 septembrie cand incepe sesiunea parlamentara”, a declarat Marius Budăi.

Ministrul a precizat că decizia coalitiei este de a grăbi realizarea proiectului legii salarizarii unitare astfel încât oficialii europeni care analizeaza reformele României să fie convinsi ca statul isi indeplineste jaloanele din PNRR necesare primirii noilor tranșe financiare.

Citiți și: Se întâmplă în toate școlile! OBLIGATORIU

Formula de calcul din PNRR:

Noua lege privind remunerarea funcționarilor publici (Legea privind salarizarea unitară) va stabili o metodologie unitară de calcul în scopul de a spori echitatea salarizării în sectorul bugetar (aplicarea principiului plății egale pentru muncă de valoare egală), de a asigura tratamentul nediscriminatoriu în stabilirea sporurilor și corelarea performanțelor cu salariul plătit.

Metodologia propusă pentru recalcularea salariilor va fi sustenabilă din punct de vedere bugetar și se va baza pe:

• revizuirea coeficienților de ierarhizare pentru fiecare familie ocupațională de funcții bugetare;

• reintroducerea unor grile de salarizare pentru administrația locală, corespunzătoare funcțiilor publice și funcțiilor contractuale;

• revizuirea sistemului de acordare a sporurilor și plafonarea sumei sporurilor la 20 % din salariul de bază.

Noul cadru juridic va fi pus în aplicare în același timp pentru toate categoriile profesionale, pentru a se evita apariția unor noi dezechilibre în sistemul de salarizare din sectorul public”, prevede PNRR-ul.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

5 comentarii

  • Șimion Puia spune:

    Aceasta lege este valabila și ptr. angajații din sanatate?

  • Alina Constantin spune:

    Ce mai vreți avarilor?
    Un profesor are cat un infirmier .
    Medicii si asistenții medicali au salarii de vis.

  • Anonim spune:

    eu nu înțeleg, doar statul lucrează în tara asta ?
    doar sporuri peste sporuri, privați au 1800 de lei net neavând sărbători sau weekend plătit….dacă nu mergi te amenință că te va da afara , dacă nu te pune sa faci ultima munca sa te lași tu singur 😉 în ce țară trăim.

  • Popescu Mioara spune:

    Alina Constantin, cand nu ai nimic de spus mai bine taci! Un asistent cu 30 ani vechime care nu are decat 15 %spor ia 4000 lei salariu! cu 5..6 sambete si duminici lucrate din 8! Unde e visul?

  • Gr spune:

    Angajații pe pile, pt ca în sănătate doar asa intri, care sunt nemulțumiți, lăsați va locurile altora care nu au servici, au pregătire, dar nu au de unde da șpagă… Am 40 de ani de munca și o pensie de 2000 lei fără nici un spor peste cei 35 ani obligatorii. Sunt de acord cu salarii mari,dar pt merituoși. Șefii au salarii f mari,medicii,dar infirmierele sunt lăsate la urma… Ele fac treaba cea mai scârboase… De asemenea în învățământ.. Vor salarii grase și am ajuns o națiune de analfabeți cu materii stufoase și după terminarea unui liceu habar nu ai ce ai învățat… Avem multe probleme…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3