930 x122 grota rece

biserica ortodoxă

Video de necrezut: Iadul de la o biserică din Pitești. Imaginile umilinței!

Video de necrezut: Iadul de la o biserică din Pitești. Imaginile umilinței!

Citiți și: Surprinzător! Cine investește în sănătatea argeșenilor

Ziua de 20 iulie trebuia să fie una deosebită pentru enoriașii parohiei Sf. Ilie din Pitești.

Sărbătoarea hramului în care este prăznuit sfântul ocrotitor al locașului de cult. Slujba a fost săvârșită de un sobor în mijlocul căruia s-a aflat arhimandritul Caliopie, trimis al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului. Serviciul divin a decurs firesc.

Citiți și: Argeș. Cutremurător! După un ritual inedit, un călugăr a fost „blestemat”

La coadă la pachete

După terminarea slujbei, oamenii, câteva sute, s-au adunat la capela mortuară. S-a păstrat tradiția.

Urmau să fie dăruite enoriașilor icoane cu Sf. Ilie. Și pachete cu alimente. În momentul în care a început împărțirea pungilor de hârtie, s-a declanșat…iadul!

Disperare

Fără să știe exact ce anume se împarte, ce se află în pachet, oamenii s-au înghesuit.

Sub soarele arzător al zilei de iulie, s-au impins, s-au îmbrâncit, s-au apostrofat. La un moment dat mai mulți bătrâni au căzut!

Din imagini se vede disperarea cu care oamenii, majoritatea bătrâni, luptau la propriu pentru a prinde o pungă cu mâncare.

Incredibil! Pentru un…cârnat

Care era miza înfruntării între oameni care până atunci au stat unul lângă altul la slujbă și s-au rugat!?

Ei bine, surpriză! În punga de hârtie se afla o pâine mică, puțină colivă și o caserolă cu câteva felii de cartof prăjit și un…cârnat!

Revoltător

Imaginile sunt de-a dreptul revoltătoare.

Lipsa de organizare. Absența forțelor de ordine nu poate fi justificată.

La astfel de evenimente jandarmii sunt prezenți. Așa se întâmplă la toate bisericile în ziua hramului. De ce au lipsit astăzi de la „Sf. Ilie”, nu se știe.

Cad capete?

Regretabil este că imaginile afectează Biserica Ortodoxă.

Și cum ele vor circula în mediul online, cu siguranță vor ajunge sub privirea Patriarhului Daniel. Nu ar fi pentru prima dată când Întâistătătorul BOR află ce se întâmplă în județul nostru din presă.

Rămâne de văzut cine va răspunde pentru ceea ce s-a întâmplat astăzi la hram. Sunt posibile sancțiuni pe toată linia, de sus în jos.

La un pas de tragedie

Lăsând la o parte cutumele din interiorul Bisericii Ortodoxe, preoții bisericii „Sf. Ilie” trebuie să mulțumescă ocrotitorului din cer. În învălmășeala creată, se putea întâmpla o tragedie.

 

Video de necrezut: Iadul de la o biserică din Pitești. Imaginile umilinței!

555 X 222 CAPRA

Comentarii

4 comentarii

 • Farfuridi spune:

  Huuuooo!!! Foamea-n gât!!! Când te gândești că ăștia vor merge la vot…E clar cu cine vor vota.

 • Toma spune:

  Asa sunt unii bătrâni…nu mai conștientizează….nu mai sunt empatici… nu mai simt pericolul….de aia stau la asemenea pomeni in soare punandu- și viața în pericol..să sperăm că generațiile viitoare se vor schimba…până atunci cu ăștia defilam…

 • sorin spune:

  niste nesimtiti se bucura la un pachet.daca ii intrebi au pensii mari si tot nu sunt multumiti cei care poate sunt chiar amarati nu au loc de ei.rusine

 • Eleonora spune:

  Nu sunt imagini ale umilinței, nu i-a umilit nimeni! Sunt imagini cu niște oameni needucați, lacomi și ușor de manipulat! Dacă erau cumva chemați de primărie la pomană, da, atunci erau umiliți! Așa își exprimă dumnealor credința, prin prostie!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3