New Profesional Consult 930 x 122

arhiepiscopia argeşului şi muscelului

Surprinzător! Cine investește în sănătatea argeșenilor

Surprinzător! Cine investește în sănătatea argeșenilor

Citiți și: Argeș. Secție de Neonatologie care arată impecabil!

Cu toate eforturile din ultimii ani ale autorităților, sistemul de sănătate din România e departe de standardele occidentale.

Și totuși…se mișcă!

S-au făcut însă pași importanți. Spitalul ridicat din temelii la Mioveni, unicul din țară, este cel mai elocvent exemplu.

Citiți și: Ce au așteptat azi sute de piteșteni în ploaie

De asemenea, pavilionul nou al Spitalului Județean, care urmează a fi inaugurat.

Vestea cea bună

Însă nemulțumiri, în special ale pacienților, încă mai sunt. Pe acest fond, vestea despre un investitor în sistemul de sănătate argeșean nu poate decât să aducă bucurie.

Modernizare

Este vorba despre Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului. Împreună cu Asociația „Medici pentru România”, instituția condusă de ÎPS Calinic Argeșeanul se implică într-un proiect: modernizarea etajului 6 al Spitalului de Pediatrie din Pitești.

Aproape 60.000 lei

În preajma sărbătorilor de iarnă Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a organizat un concert caritabil.

Suma adunată, aproape 60.000 de lei, este folosită pentru lucrările de la Spitalul de Pediatrie.

Pentru nevoiași

Dar asta nu este totul. Cu binecuvântarea arhiepiscopului Calinic, la parohia Mavrodolu din Pitești s-a înființat un centru medical.

Facilități

O mini-clinică în care vor fi diverse cabinete. Accesul este permis oricui însă prioritate au piteștenii cu venituri sau pensii mici. Și o serie de facilități.

Continuă investițiile

Surprizele din „traista arhierească” nu se opresc aici. Îndată ce condițiile meteo vor permite, vor fi reluate lucrările la parohia „Sf. Ioan Botezătorul”.

Aici vor fi amenajate și dotate corespunzător alte cabinete medicale.

Îmbucurător

Iată că încet, dar sigur, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului devine, se poate spune, un investitor în sistemul de sănătate publică.

În felul acesta, se creionează un „arc peste timp”. În vechime, primele așezăminte în care erau îngrijiți bolnavii erau construite pe lângă mănăstiri.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90