- Publicat de: Eduard Tomaziu
- 23-01-2024, ora 18:10
- Social, Știri
Surprinzător! Cine investește în sănătatea argeșenilor
Surprinzător! Cine investește în sănătatea argeșenilor
Citiți și: Clinică medicală în Pitești. Surprinzător cine o faceCu toate eforturile din ultimii ani ale autorităților, sistemul de sănătate din România e departe de standardele occidentale.
Și totuși…se mișcă!
S-au făcut însă pași importanți. Spitalul ridicat din temelii la Mioveni, unicul din țară, este cel mai elocvent exemplu.
Citiți și: Argeș. Secție de Neonatologie care arată impecabil!De asemenea, pavilionul nou al Spitalului Județean, care urmează a fi inaugurat.
Vestea cea bună
Însă nemulțumiri, în special ale pacienților, încă mai sunt. Pe acest fond, vestea despre un investitor în sistemul de sănătate argeșean nu poate decât să aducă bucurie.
Modernizare
Este vorba despre Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului. Împreună cu Asociația „Medici pentru România”, instituția condusă de ÎPS Calinic Argeșeanul se implică într-un proiect: modernizarea etajului 6 al Spitalului de Pediatrie din Pitești.
Aproape 60.000 lei
În preajma sărbătorilor de iarnă Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a organizat un concert caritabil.
Suma adunată, aproape 60.000 de lei, este folosită pentru lucrările de la Spitalul de Pediatrie.
Pentru nevoiași
Dar asta nu este totul. Cu binecuvântarea arhiepiscopului Calinic, la parohia Mavrodolu din Pitești s-a înființat un centru medical.
Facilități
O mini-clinică în care vor fi diverse cabinete. Accesul este permis oricui însă prioritate au piteștenii cu venituri sau pensii mici. Și o serie de facilități.
Continuă investițiile
Surprizele din „traista arhierească” nu se opresc aici. Îndată ce condițiile meteo vor permite, vor fi reluate lucrările la parohia „Sf. Ioan Botezătorul”.
Aici vor fi amenajate și dotate corespunzător alte cabinete medicale.
Îmbucurător
Iată că încet, dar sigur, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului devine, se poate spune, un investitor în sistemul de sănătate publică.
În felul acesta, se creionează un „arc peste timp”. În vechime, primele așezăminte în care erau îngrijiți bolnavii erau construite pe lângă mănăstiri.