930×122 CAPRA 5

nord

Video: Pitești – Nord, zona în care fiecare parchează-n legea lui

În ședința Comisiei de sistematizare a circulației rutiere și pietonale în municipiul Pitești, organizată în data de 9 februarie 2021 au fost analizate printre mai multe solicitări și propuneri ale piteștenilor.

Citiți și: Exclusiv: Zara și-a făcut bagajele! Centrul Piteștiului rămâne mai pustiu

Printre cele avizate, care urmează a fi implementate, se numără și câteva referitoare la zona de Nord a Piteștiului, acolo unde fiecare parchează-n legea lui. Este unul dintre cartierele în care amenzile curg, dar mașinile continuă să fie lăsate pe prima bandă de circulație, încurcând constant traficul rutier.

ePitești.ro a atras atenția în mai multe rânduri (unul dintre exemple, AICI) asupra debandadei rutiere din Nord, o constantă a haosului general când vine vorba de sistematizare.

Citiți și: Șofer imobilizat în trafic. Era căutat în toată lumea, dar l-au prins în Argeș

Iată câteva imagini surprinse sâmbătă, 20 februarie 2020:

 

Enumerăm ce se va întâmpla, concret, în zonă pe linie de sistematizare a circulației rutiere:

-Montarea unui semafor cu buton la trecerea de pietoni de pe carosabilul Bd. Nicolae Bălcescu, la intersecția cu str. George Coșbuc;

Amplasarea de indicatoare rutiere cu semnificația „Oprirea interzisă” pe carosabilul Bd. Nicolae Bălcescu, pe tronsonul cuprins între aleea dintre blocurile L5 și L6, până la intersecția cu str. Negru Vodă, pe partea dreaptă a direcție de mers spre Centru;

-Montarea de separatoare de sens pe Bd. Nicolae Bălcescu pentru delimitarea sensurilor de mers, de la intersecția cu Calea Bascovului, până la trecerea pentru pietoni de la bl. L5;

-Montarea unui indicator rutier pe Bd. Nicolae Bălcescu la intersecția cu Aleea Spitalului, cu semn adițional „Interzis virajul la stânga cu excepția ambulanțelor”

Amintim că, în speranța că reconfigurarea va ajuta la descongestionarea traficului rutier, extrem de aglomerat, în special în orele de vârf, în primăvara  anului 2019, Primăria Pitești a decis să aloce peste 536.000 de lei din bugetul local pentru reconfigurarea zonei carosabile şi pietonale în vecinătatea blocului L6 de pe bulevardul Nicolae Bălcescu din Nord, astfel încât zona să aibă „două benzi fluente de circulație și o bandă de decelerare stânga, venind dinspre Bascov către Calea Bascovului”.

Investiția nu prea și-a atins obiectivul, căci șoferii au continuat să-și lase mașinile pe tentativa de fluidizare a Primăriei, sabotată și de lipsa unor indicatoare în zonă, poate nu întâmplător „omise”.

Și nici nu e de mirare că au făcut-o și o fac, pentru că prima problemă majoră a zonei e insuficiența locurilor de parcare. Realitatea e că parcările n-au crescut în ritmul în care s-au înmulțit mașinile în ultimii ani.

Așa că mașinile au fost și sunt fie ilegal parcate, pe ceea ce ar trebui să fie prima bandă de circulație, fie la limita legii, tot pe prima bandă, acolo unde nu sunt nici marcaje și nici indicatoare, într-un fel de acord tacit în care autoritățile nu pot nici să taie-n carne vie, fiindcă n-au creat alternativă pentru toți locatarii plătitori de impozite (inclusiv pe mașini), nici să-i lase de capul lor pe cei care ocupă banda nou creată, că n-ar putea justifica investiția. Trimit frecvent Poliția Locală să îi sancționeze pe cei cărora nu le pot oferi soluții și… cam atât.

Rămâne de văzut cât vor conta anunțatele intervenții.

Pe aceeași temă: 

7 DINTR-O LOVITURĂ. AMENZI PENTRU OPRIRI DUPĂ LEGEA JUNGLEI, ÎN NORD ȘI GĂVANA

FOTO: TREI BENZI, DEGEABA. ȘMECHERII PARCHEAZĂ CUM VOR

 

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

5 comentarii

  • Marian spune:

    Eu cred ca autorul acestor articole sta in zona asta, altfel nu imi explic de unde atata nemultumire. Trec zilnic in aceasta zona si nu am vazut nici un blocaj din aceasta cauza!

  • Sorin spune:

    Nu strazile principale sunt problema acolo mai trece politie si amendeaza ,dar pe strazile secundare nu mai vezi strazi sau alei pentru pietoni ci doar parcari de masini lasate pe unde apuca nu se mai tine cont ca e curba, indicatoare , cica sa nu se parcheze pe trotuar ,pietonul merge pe strada ca pe trotuar nu are pe unde, si daca l claxonezi nu se grabeste .Eu inteleg ca nu sant parcari dar totusi sunt strazi unde chiar nu ai vizibilitate macar acolo sa intervina politia.

  • Escu spune:

    În spatele blocului L6, chiar în dreptul scărilor C și D există un teren viran, care vara devine o junglă, unde ar putea fi amenajată o parcare de cel puțin 30 de locuri.
    Între blocurile L6 și B4, în spatele stației de autobuz, există o parcare prost amenajată, care ar putea fi extinsă.
    De asemenea, pe scara C există un proprietar care are 4-5 mașini de închiriat, sunt ușor de identificat au aceeași combinatie de litere la plăcuța de înmatriculare, care sunt mai mereu parcate acolo pe banda aceea.
    Soluții există, dar nu are cine să le pună în practică, incompetenți ca nenea ăla de cuvânt care deși a fost consilier 8 ani, face pe prostu? Sau ca nenea ăla de făcea pe grozavu pe Facebook și el freca menta?

  • Valcea iulian spune:

    Bună ziua!
    Domnilor care au competenta!
    Primaria,Politia!
    De ce nu se iau masuri de ridicare auto?
    Este simplu ca afara!
    În ședința de consiliu local se hotărăște!
    Peste tot sunt parcate mașini cu semnul de oprirea interzisa care cad pe ei!
    Nu se poate as ceva!
    Făceți-vă treaba pentru bunul mers al Piteștiului!

  • Sorin spune:

    Pe bune , dar tu vezi politie pe strada oricare ar fi ea locala nationala toti fug dupa covid , ei vorbesc de salarii si sporuri sa si faca datoria in strada sa se dea amenzi ca au de unde da si nu neaparat pt parcari vezi o gramada fara centuri vorbind la telefon chiar si cu copii mici pe scaunul din fata delict foarte grav nepasare neprofesionalism inconstienta , cat despre cei care au masini prin piete doua trei care ocupa locurile de parcare sau cei care au masini cate doua si le aduc si pe cele de la firma acasa , dar de cine sa invete de la cei din afara care au o gramada de sisteme implementate, iar revenim la lipsa de profesionalism , neputinta ,nepasare . Si ar fi mai ok sa avem si noi un program unde sa introduci matricula si sa vezi daca ai amenda pe zona pitesti cum au toate capitalele decente, cat despre faptul ca spun ca nu incaseaza bani din parcari sa introduca aparate pt matricula pe zone sa nu poti sa te plimbi cu 5 lei toata ziua prin parcarile Pitestiului.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3