930×122 POSADA 5

piete inchise

SCOŞI AFARĂ DIN PIEŢE, OAMENII SUNT RESEMNAŢI: „NU MAI MURIM DE COVID, MURIM DE PNEUMONIE”

UPDATE 14.30: S-A VOTAT! PIEŢELE ŞI TÂRGURILE RĂMÂN DESCHISE

Citiți și: Se închide o piaţă din Piteşti

Decizia autorităţilor de a închide pieţele şi de a-i scoate afară pe comercianţi în spaţii improvizate sau chiar sub cerul liber este una de neînţeles, în contextul în care marile centre comerciale, cum sunt hipermarket-urile sau mall-urile, funcţionează bine-mersi şi lumea se buluceşte la „shopping”.

Este o măsură care avantajează marile companii, mai ales pe cele cu capital străin. Totuşi, dincolo de bani, sănătatea e bunul cel mai de preţ, iar concluzia la care am ajuns este că guvernul a ajuns să-şi bată joc de ea cu decizii la limita logicii sau dincolo de aceasta.

 

 

De pildă, astăzi, pe o vreme de nici câinii nu meritau să fie scoşi afară, mai mulţi pieţari din Câmpulung suportau frigul şi ploaia rece încercând să vândă fructe şi legume. Este activitatea care le permite să trăiască şi pentru mulţi dintre ei reprezintă singurul lor venit.

„Dacă nu murim de Covid, murim de pneumonie…”, a spus cu resemnare o comerciantă de lângă piaţa Câmpulung. Altcineva, cu marfa la stradă, a declarat că e de neconceput şi de mirare cum mai rezistăm într-o ţară ca asta.

New Profesional Consult-555×222
570 X 90 POSADA 3