New Profesional Consult 930 x 122

autostrada

(UPDATE/VIDEO) MINISTRUL TRANSPORTURILOR: 2020 VA FI ANUL AUTOSTRĂZII SIBIU-PITEȘTI

UPDATE: „După ani de amânări, tergiversări şi blocaje, 2020 va fi anul autostrăzii Sibiu-Piteşti.

Citiți și: Șofer mort pe Autostradă într-un bolid de lux! A intrat în glisieră!

Până la sfârşitul lunii mai vom stabili și câştigătorul licitaţiei pentru proiectare şi execuţie pentru lotul 4 (Ungheni-Curtea de Argeş), de 9,9 km și două miliarde de lei, şi estimăm semnarea în luna iunie 2020 pentru secţiunea 3 (Cornetu-Tigveni), cei 37,4 km, cu o valoare de circa 4,7 miliarde de lei.

Secţiunea 2 (Boiţa-Cornetu), de 31,3 km și aproximativ 4 miliarde de lei – aici stadiul actual este în curs de cercetări co tehnice suplimentare, urmând ca, luând în considerare rezultatul acestor studii, să se finalizeze documentaţia tehnică şi să fie demarată procedura de atribuire a contractului de proiectare şi execuţie”, a anunțat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, la semnarea contractului pentru proiectarea și execuția secțiunii 5 Curtea de Argeș-Pitești a viitoarei autostrăzi Pitești-Sibiu.

Citiți și: E gata! O nouă secțiune de autostradă, dată în folosință!

ȘTIREA INIȚIALĂ 

Fix după modelul festivist patentat de PSD, Guvernul Orban și PNL au vrut musai să facă un eveniment mediatic din semnarea unei hârtii: contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii 5 Curtea de Argeș-Pitești a viitoarei autostrăzi Pitești-Sibiu a fost semnat astăzi, cu mare pompă, în fața camerelor de luat vederi ale televiziunilor.

Ceremonia de semnare a avut loc în Sala Mare a Palatului Administrativ din Pitești, cam aglomerată pentru o perioadă în care este recomandată distanțarea fizică.

Contractul a fost semnat de directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Mariana Ioniță, și de reprezentantul firmei constructoare (firma Astaldi SpA – Italia), Pier Luca Canino.

Au participat și prim-ministrul Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Conform datelor CNAIR, valoarea contractului este de 1.710.277.069,34 de lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Contractul prevede o perioadă de 12 luni pentru proiectare și de 48 de luni pentru execuția lucrărilor și o perioadă de garanție de 120 de luni.

Viitoarea autostradă Pitești-Sibiu va avea o lungime de 122,11 km, proiectul fiind divizat în 5 secțiuni, care vor traversa 3 județe (Sibiu, Vâlcea și Argeș):

-secțiunea 1: Sibiu-Boița;

-secțiunea 2: Boița-Cornetu;

-secțiunea 3: Cornetu-Tigveni;

-secțiunea 4: Tigveni-Curtea de Argeș;

-secțiunea 5: Curtea de Argeș-Pitești, între km 92+600 și km 122+950, cu o lungime de 30,35 de km. 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90