930 x122 grota rece

amenzi

(VIDEO) ARGEȘ: AMENZI DE 462.000 DE LEI PENTRU NERESPECTAREA RESTRICŢIILOR DE CIRCULAŢIE

Efective mărite de polițiști rutieri de la Inspectoratul de Politie Județean Argeș au desfășurat vineri, în intervalul orar 09.00 – 11.00, o acțiune de verificare a respectării măsurilor impuse în perioada stării de urgență.

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

S-a urmărit, în principal, respectarea prevederilor art. 1 din Ordonanța Militară nr. 3/2020 privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19, dar și a prevederilor O.U.G 195/2002R privind circulația pe drumurile publice.

În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 195 de persoane și au verificate 143 de autovehicule, în mai multe filtre rutiere de pe raza municipiului Pitești. Au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.500 de lei, dintre care 2 pentru nerespectarea prevederilor ordonantelor militare și 10 pentru abateri la O.U.G. 195/2002R. De asemenea, a fost reținut un permis de conducere.

Citiți și: Accident cu 2 TIR-uri și o autoutilitară pe DN 7! Trafic infernal

Totodată, în ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au acționat în sistem integrat, alături de celelalte structuri din dispozitivul de ordine și siguranță publică, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul cu persoane care revin din afara granițelor țării.

Pe parcursul zilei de ieri, au fost verificate 854 de persoane aflate în izolare la domiciliu. Totodată, polițiștii au aplicat 232 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 462.000 de lei, pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie.

Reamintim că, începând din 26 ianuarie 2020, în cadrul pachetului legislativ menit să întărească autoritatea polițiștilor, au intrat în vigoare o serie de prevederi legale aduse de Legea nr. 192 din 2019 pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul ordinii și siguranței publice. Aceasta modifică și completează Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, precum și Legea nr. 218/2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române.

Astfel, prin Legea 192 din 2019 sunt publicate, în actul normativ, procedurile urmate de poliţişti la efectuarea activităţilor obişnuite, cum sunt cea de legitimare, control corporal, al bagajelor, al vehiculului, precum şi justificarea pentru situațiile de utilizare a forţei, a mijloacelor din dotare şi de conducere a unei persoane la sediul poliţiei.

Prevederile intrate în vigoare sunt mai aspre în situaţia refuzului unei persoane de a da relaţii pentru stabilirea identităţii, iar în cazul repetării unor fapte de adresare de injurii sau tulburarea liniştii locuitorilor în termen de 24 de ore sancţiunile au un cuantum mărit.

În continuare, dispozitivele de poliție sunt prezente în stradă și vor desfășura activități pentru menținerea unui climat de ordine si siguranță publică.

„Le atragem atenția tuturor cetățenilor cu privire la importanța, pentru noi toţi, a respectării restricțiilor impuse prin Ordonanțele Militare pentru perioada stării de urgenţă și reamintim că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni, dar şi că necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză.

Totodată, reamintim că, în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, polițiștii interacționează cu cetățenii, de regulă, fără atingerea documentelor, dar această practică poate fi exceptată în situaţia necesității efectuării de verificări suplimentare, fie cu privire la documentul care justifică deplasarea persoanei, fie pentru constatarea altor abateri, cum ar fi încălcări ale circulației pe drumurile publice, fără a ne limita la această categorie de contravenții.

Vă adresăm rugămintea de a conștientiza importanţa măsurilor necesare în contextul situației epidemiologice din România, pentru limitarea riscului de răspândire a infectiei cu Coronavirus. Astfel, măsurile sunt cu caracter temporar şi trebuie interpretate în sensul de a limita la nivel personal riscul de a ne infecta, care va fi urmat de riscul de a le transmite şi apropiaţilor această afecţiune. Fiţi responsabili! Rămâneţi în casă!”, este mesajul IPJ Argeș.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3