Donaris 930 x 122

diicot

(VIDEO) NICOLA INQUIETO, ARESTAT. ACUZAȚII GRAVE

UPDATE 5 (13 APRILIE): Nicola Inquieto a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Acesta a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Poliției Argeș. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Pitești. 

Citiți și: Atenție! Furt masiv într-o parcare din Argeș

Conform reprezentanților Poliției Argeș, în aproximativ 2 săptămâni Inquieto va fi extrădat în Italia.

UPDATE 4: Nicola Inquieto a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, potrivit Poliției Argeș.

Citiți și: Fapte foarte grave, consecințe severe! S-au trezit cu „mascații” la ușă

UPDATE 3: Nicola Inquieto a fost încătușat și dus de la domiciliul său la audieri cu o dubă a Jandarmeriei. 

UPDATE 2: Nicola Inquieto, anchetat. Acuzații grave. Poliția Argeș a făcut publice imagini de la perchezițiile de astăzi.

UPDATE 1: Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a transmis în urmă cu puțin timp un comunicat de presă. 

”În această dimineaţă, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism- Serviciul Teritorial Piteşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti au efectuat un număr de 5 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Piteşti, județul Argeş, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea de infracţiuni economico financiare şi spălarea banilor, din care fac parte mai multe persoane fizice si juridice.

În  cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând din anul 2002, pe teritoriul Italiei și al României a acţionat un grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea de infracțiuni economico-financiare şi de spălarea banilor.

În fapt, aşa cum rezultă din mijloacele de probă administrate în cadrul acestei proceduri penale, se reţine că gruparea era coordonată de suspectul I.N. – cetăţean italian (n.r. – Nicola Inquieto), care controla, direct sau prin persoane interpuse, mai multe societăţi, care erau parte integrantă din grupul infracţional organizat, cu roluri bine definite.

Activitatea infracţională a suspectului I.N. (n.r. – Nicola Inquieto) a început pe teritoriul statului italian în urmă cu mai multi ani, respectiv în anul 2002, prin înfiinţarea unor societăți comerciale cu obiecte de activitate diverse (în principal în domeniul tehnologiei comunicaţiilor).

Ulterior, începând din anul 2004, unul dintre membrii clanului de tip mafiot Zagaria, care a acţionat pe teritoriul României, respectiv suspectul I.N. (n.r. – Nicola Inquieto), direct şi prin intermediul membrilor săi de familie, şi-a transferat în mod disimulat veniturile obţinute din activităţile infracţionale în România, ocazie cu care a înfiinţat de-a lungul timpului mai multe societăţi comerciale pe raza municipiului Piteşti, având ca obiect principal de activitate construcţia clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale.

Activităţile comerciale desfăşurate de cele 4 societăţi înfiinţate pe teritoriul României, în judeţul Argeş, s-au derulat sub o aparentă legalitate, iar profiturile obţinute în domeniul imobiliar au fost transferate, de asemenea, în mod disimulat către membrii familiei sale din Italia, aceştia din urmă având rolul de persoane interpuse în circuitul infracţional, adevăratul scop fiind, de fapt, finanţarea clanului de tip mafiot Zagaria, care acţionează pe teritoriul Italiei.

Prin intermediul acestui mod de operare, suspectul I.N. (n.r. – Nicola Inquieto) a controlat, manipulat și transferat fluxuri financiare importante din România în Italia.

De asemenea, din materialul probatoriu au rezultat în mod clar probe care confirmă apartenenţa suspectului I.N. (n.r. – Nicola Inquieto) la clanul de tip mafiot Zagaria, fiind un membru important al acestui clan pe teritoriul României.

Totodată, din conţinutul procedurii penale reiese că suspectul I.N. a finanţat, printre altele, și sprijinit în mod concret deţinutii clanului Dei Casalesi, o fracţiune a clanului de tip mafiot Zagaria.

În cauză se efectuează activităţi complexe în vederea identificării şi strângerii de probe pentru savârşirea infracţiunilor de spălare de bani şi grup infracţional organizat, respectiv asociere criminală de tip mafiot, aceasta din urmă raportată la legislaţia autorităţilor din Italia. Faţă de suspect a fost emis mandat european de arestare de către autorităţile judiciare din Italia.

Acţiunea s-a desfăşurat în baza ordinului european de anchetă emis de autorităţile judiciare din Italia (Parchetul Republicii din Napoli – Direcția Generală Antimafia). Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul reprezentanților autorităților judiciare italiene și al polițiștilor de investigații criminale și de investigare a criminalității economice din Inspectoratul de Poliție Județean Argeș. La activități au participat și jandarmi. (…)” se arată în comunicatul DIICOT.

La această oră, la locuința din Pitești a omului de afaceri italian Nicola Inquieto (foto), dar și la societățile pe care acesta le deține, au loc percheziții.

Potrivit unor surse, perchezițiile, începute în această dimineață, sunt făcute de procurori DIICOT, dar și de reprezentanți ai autorităților italiene.

Nicola Inquieto ar fi bănuit de spălare de bani și infracțiuni economice. Faptele ar fi fost săvârșite atât în România, cât și în Italia. Omul de afaceri ar urma să fie reținut pentru 24 de ore.

Precizăm că Nicola Inquieto deține mai multe afaceri, printre care Vitality SPA (cel mai nou centru de SPA și Wellness din Argeș) și Italy Construcții. Vom reveni cu amănunte. (Sursă video: Poliția Argeș, sursă foto: Facebook)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90