EcoMoto 930×122

cornel ionica

(VIDEO) PĂDUREA TRIVALE, „ARMĂ” ELECTORALĂ PENTRU PUTERE ȘI OPOZIȚIE

După cum v-am informat, în cea mai recentă ședință ordinară în plen a Consiliului Local Pitești a fost aprobată instituirea regimului de arie naturală protejată de interes național pentru o suprafață de 374,3658 de hectare din pădurea Trivale.

Citiți și: S-a întâmplat în Parcul Trivale! Tânăr dubios descoperit cu potențiale substanțe ilegale

Proiectul, inițiat electoral de 10 consilieri de la PSD și ALDE în replică la o acțiune la fel de electorală a PNL de strângere de semnături de la cetățeni pentru salvarea pădurii Trivale, a fost votat în unanimitate de reprezentanții puterii și ai opoziției.

Pe lângă faptul că hotărârea finală o va lua Guvernul, iar nu Consiliul Local Pitești, atitudinea aleșilor locali, indiferent de culoarea lor politică, miroase a ipocrizie. Până la confiscarea electorală a subiectului de către PNL și PSD, subiect sensibil pentru piteșteni, niciun ales local, cu excepția consilierului municipal ALDE Ionuț Olariu, nu s-a arătat interesat de soarta „plămânului verde” al Piteștiului.

Citiți și: Un subiect delicat și sensibil pentru piteșteni: Ce se întâmplă cu Pădurea Trivale

Înainte de acapararea electorală a temei, Olariu este singurul consilier local care a acționat, mai mult în mediul online, ce-i drept, dar a făcut-o, pentru declararea pădurii Trivale arie naturală protejată. În câteva ședințe ale Consiliului Local i s-a adresat direct primarului Cornel Ionică: „Sunteți de acord ca pădurea Trivale să fie declarată arie protejată?”, l-a întrebat pe primar tânărul consilier în luna iulie 2019.

„Cea mai mare greșeală!”, i-a replicat atunci primarul Piteștiului. Replică pe care primarul a „uitat-o” în doar câteva luni: în ședința în care a fost aprobată instituirea regimului de arie naturală protejată de interes național pentru o suprafață de 374,3658 de hectare din pădurea Trivale, Ionică și-a arătat sprijinul necondiționat pentru proiect!!!

Răzgândirea electorală a primarului, în următorul material video, care reunește imagini din două ședințe ale Consiliului Local (din lunile iulie și octombrie 2019) în care a fost dezbătut subiectul pădurii Trivale:

Ipocrizia pesediștilor este evidentă: de teamă ca nu cumva PNL să câștige electoral de pe urma acțiunii de strângere de semnături, s-au grăbit să inițieze proiectul aprobat zilele trecute în Consiliul Local. Abia atunci!

Pădurea Trivale cu greu va fi salvată de la noi tăieri de arbori, o spunem că amărăciune. Dovadă sunt anii de așteptare.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90