930×122 CAPRA 5

cornel ionica

(VIDEO) PĂDUREA TRIVALE, „ARMĂ” ELECTORALĂ PENTRU PUTERE ȘI OPOZIȚIE

După cum v-am informat, în cea mai recentă ședință ordinară în plen a Consiliului Local Pitești a fost aprobată instituirea regimului de arie naturală protejată de interes național pentru o suprafață de 374,3658 de hectare din pădurea Trivale.

Citiți și: Gentea, dezvăluiri despre Trivale: ,,Dacă va fi nevoie să mergem în instanță, o vom face!”

Proiectul, inițiat electoral de 10 consilieri de la PSD și ALDE în replică la o acțiune la fel de electorală a PNL de strângere de semnături de la cetățeni pentru salvarea pădurii Trivale, a fost votat în unanimitate de reprezentanții puterii și ai opoziției.

Pe lângă faptul că hotărârea finală o va lua Guvernul, iar nu Consiliul Local Pitești, atitudinea aleșilor locali, indiferent de culoarea lor politică, miroase a ipocrizie. Până la confiscarea electorală a subiectului de către PNL și PSD, subiect sensibil pentru piteșteni, niciun ales local, cu excepția consilierului municipal ALDE Ionuț Olariu, nu s-a arătat interesat de soarta „plămânului verde” al Piteștiului.

Citiți și: Argeș. Proiect mondial! Apar mii de noi de locuri de muncă

Înainte de acapararea electorală a temei, Olariu este singurul consilier local care a acționat, mai mult în mediul online, ce-i drept, dar a făcut-o, pentru declararea pădurii Trivale arie naturală protejată. În câteva ședințe ale Consiliului Local i s-a adresat direct primarului Cornel Ionică: „Sunteți de acord ca pădurea Trivale să fie declarată arie protejată?”, l-a întrebat pe primar tânărul consilier în luna iulie 2019.

„Cea mai mare greșeală!”, i-a replicat atunci primarul Piteștiului. Replică pe care primarul a „uitat-o” în doar câteva luni: în ședința în care a fost aprobată instituirea regimului de arie naturală protejată de interes național pentru o suprafață de 374,3658 de hectare din pădurea Trivale, Ionică și-a arătat sprijinul necondiționat pentru proiect!!!

Răzgândirea electorală a primarului, în următorul material video, care reunește imagini din două ședințe ale Consiliului Local (din lunile iulie și octombrie 2019) în care a fost dezbătut subiectul pădurii Trivale:

Ipocrizia pesediștilor este evidentă: de teamă ca nu cumva PNL să câștige electoral de pe urma acțiunii de strângere de semnături, s-au grăbit să inițieze proiectul aprobat zilele trecute în Consiliul Local. Abia atunci!

Pădurea Trivale cu greu va fi salvată de la noi tăieri de arbori, o spunem că amărăciune. Dovadă sunt anii de așteptare.

555 X 222 POSADA 2
eurial 570×90